Informasjon om TT-ordningen

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 10.01.2020 09:39:25 | Emneord (los) forsiden
Taxi%20ikon

​Engerdal kommune er en stor kommune målt i areal, og vi vet at det finnes mennesker, spesielt eldre, som av forskjellige årsaker ikke har det så lett med å komme seg ut på grunn av ensomhet og store avstander.

​Formålet med ordningen er et transporttilbud til personer bosatt i Innlandet, som på grunn av forflytningshemming har store vansker med å benytte ordinære kollektive transportmidler. Transporttilbudet skal gjelde for personer som er varig forflytningshemmet, og ordningen skal bidra til at de skal kunne leve et så aktivt liv som mulig.

Innlandet fylkeskommune legger til grunn at intensjonen med ordningen er at personer med betydelige forflytningshemminger skal kunne få et særskilt transporttilbud. Barn under 8 år faller utenom denne ordningen.

Tildelte midler kan brukes til det reiseformålet man selv ønsker. I Innlandet er det fylkeskommunen som er ansvarlig for ordningen. TT kortet er personlig. Søkeren må være folkeregistrert som bosatt i Innlandet fylke.

Trykk HER for å se Forskrift om tilrettelagt transportordning (TT-ordning)
for forflytningshemmede i Innlandet fylkeskommune.

Hvor kan man søke om TT- kort i Engerdal?
Søknaden kan fylles ut selv eller ved hjelp av en i familien evt. verge.
TT-nemda kan ved behov be om tilleggsopplysninger fra fastlege eller hjemmebasert omsorg hvis søker selv godkjenner dette. Får man avslag, kan man anke denne innen tre uker etter vedtaket er fattet.

Sist oppdatert: 10.01.2020 09:58:56