Ikke lenger utkjøring av papirsekker

Avfallsdunker

FIAS har fått henvendelse fra noen kommuner om å kjøre ut ekstra sekker til papir, men vi slutter nå å dele ut papirsekker. Det er såpass kort tid igjen til vi starter ny ordning, at abonnenter som ikke har flere papirsekker kan ta i bruk dunken med blått lokk til både papp og papir. ​

FIAS er snart ferdig med utlevering av avfallsdunker til abonnenter i Fjellregionen. Det gjenstår fortsatt utlevering av noen store avfallsdunker, og vi har startet utlevering/bytte av dunker for abonnenter som har meldt inn endringsønsker.

Ved utlevering av dunker har vi også delt ut poser til matavfall og sekker til plastemballasje. Antall er beregnet for ett års forbruk, med en rull à 10 sekker til plastemballasje og 2-3 ruller matavfallsposer à 50 poser pr. abonnement. (2 ruller til mini-abonnement og 3 ruller til std. abonnement).

Sekker og poser kan ha kommet på avveie. Da kan abonnenten hente ekstra sekker og poser gratis på gjenvinningsstasjonen eller kommunens servicetorg. Vi vil nå kjøre ut sekker og poser, slik at dere har utstyr på lager. I første omgang kjører vi ut 100 ruller med plastsekker og 10 esker à 20 ruller med matavfallsposer til hver kommune. Gi beskjed dersom dere ønsker et annet antall.

Det er lagt ut mer informasjon om sortering og den nye ordningen på vår hjemmeside, www.fias.no. Se menyvalget "Sortering" øverst på menylinja, med undermeny for hver dunk/avfallstype. Tilsvarende informasjon kommer også i FIAS-posten, som deles ut til alle husstander i slutten av august. Ny ordning starter uke 36. Tømmeplan kan lastes ned fra fias.no, og vi anbefaler også å ta i bruk app'en MinRenovasjon, med mulighet for varsel om hentedag på telefonen. Legg merke til at noen abonnenter vil få ny hentedag.

med vennlig hilsen

Fjellregionen Interkommunale Avfallsselskap as