Gave og heder til Bertil Jansson

Lars%20Erik%20og
​Til venstre Bertil Jansson og ordfører Lars Erik Hyllvang
​I dag på Sangens og Musikkens dag i Engerdal fikk ordfører Lars Erik Hyllvang gleden av å overrekke en gave fra Engerdal kommune til Bertil Jansson. Her kan du lese hva ordføreren sa ved overrekkelsen.

"Engerdals kultur og tradisjoner er en viktig del av vår identitet og vårt felleskap, og gjør at vi kjenner på oss sjøl hvor vi hører heme.

Engerdal kommune vil gjerne vise sin takknemlighet til en spesiell person i dag.
 De siste ti åra har musikk og kulturlivet ellers i kommunen hatt gleden tå et samarbeid over grensa med Särna Spelmän. Samarbeidet mellom Engerdal Spellemanslag startet høsten 2005. Det gjorde at to noe skrantende spellemannslag fekk nytt liv og ny dynamikk under ledelse av Bertil Jansson og Jo Gjermunds. Begge har fått kulturprisen i sine respektive kommuner.

Opp gjennom de vel 100 åra Engerdal har eksistert som egen kommune så har vi fostret mange ildsjeler musikalsk og ellers. De arbeider som alle disse har gjort har blitt overført muntlig, ved tradisjonell opplæring, i gamle radioopptak og cd-utgivelser. Gjennom samarbeidet med Bertil Jansson har mye tå den musikken som er skapt i Engerdal og grenseområdet blitt samlet og satt noter tell notesatt. Ved det dokumentert og gitt evig liv til mye tå den tradisjonsmusikken som er laget i Engerdal. På hjemmesida särnaspelmän.se er det nå lagt ut noter etter musikk laget av blant andre;
 Jakob Elgåen, Jørgen Jensvoll, Jo Gjermunds, Helmer Kjølvang, Halvor Vesterheim, Torleif Snerten, Engebret Lund, Ingeborg Neby, Johan Sletmoen. Total er det så langt notesatt 200 låter fra grenseområdet

Engerdal kommune setter veldig stor pris på samarbeidet mellom musikklaga over grensen, men i særdeleshet ønsker vi å gi oppmerksomhet rundt arbeidet som Bertil Jansson har nedlagt for å få notesatt musikkskatten vår.
Som et tegn på dette vil vi at du skal ta imot denne lille gaven frå Engerdal.
Bertil Jansson, tusen hjertelig takk!"

Sist oppdatert: 08.06.2015 11:53:58