Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Heder og ære til 4 engerdalsungdommer

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) forsiden
Anna Christein Valdal, Kristin Kjølvang og Maren Sørjoten Drevsjømoen

​Anna Christine Waldal, Kristin Kjølvang og Maren Sørjoten Drevsjømoen.

Anna Christine Valdal, Fredrick Bakken og Maren Sørjoten Drevsjømoen har deltatt i NM for v.g.skoler og fått henholdsvis Gull og Sølv. Kristin Kjølvang har fått Hedmark fylkeskommune pedagogiske pris.  Kommunen er veldig stolt over hva våre ungdommer presterer og hadde invitert dem til lunsj med kommunestyret.

​Det var på kommunestyrets sommermøte at ungdommene var invitert.  Fredrick Bakken kunne dessverre ikke møte.  Her fikk de rosende og velfortjente ord fra ordføreren.  De fikk også en flott blomsterbukett og en CD fra  en annen flink engerdøl: Anders Lillebo.  Etter overrekkelsen var de invitert på lunsj og kake med kommunestyret.  Her deltok de ivrig i samtaler.  Vi har noen meget dyktige elever og her er hva de selv skriver etter det de har oppnådd:

 

Anna%20Christine%20ValdalAnna Christine Valdal - GULL i NM salgsfag


Min reise til skole-NM i yrkesfag har vært en lærerik, morsom og litt krevende reise. Det hele startet med en salgssituasjon en og en i de to klassene som går service og samferdsel på Elverum Videregående Skole. Her skulle to par velges ut, hvor de to parene skulle konkurrere om plass til fylkesmesterskapet, jeg konkurrerte sammen med Martin Stensberg Blådammen og vi gikk videre fra skolemesterskapet. Jeg hadde i utgangspunktet ikke lyst til å være med på skolemesterskapet, men når vi gikk videre så ble vi enige om å satse alt på fylkesmesterskapet også. Det ga oss gode resultater og plass videre til skole-NM. Med mye terping og hjelp fra lærerne på service og samferdsel, holdt jeg motivasjonen oppe og skjønte viktigheten av og tørre å satse på noe man egentlig ikke vil være med på. Mye hard jobbing ga oss gode resultater på skole-NM og vi ble norgesmestere i salgsfaget på skole-NM. Det var veldig overraskende, men vi satset det vi kunne og jeg har lært meg utrolig mye av denne reisen. Jeg er svært fornøyd med å kunne representere Hedmark Fylkeskommune og ikke minst Engerdal kommune med disse resultatene.
Jeg er veldig glad for at jeg valgte studieløpet 4S ved Elverum Videregående Skole, for dette er en linje med både praktisk og teoretisk påfyll samtidig, og jeg lærer så utrolig mye mer av å kombinere dette. Yrkesfaglig kompetanse er noe vi trenger i samfunnet! 

 

48%20%20%201.%20plass%20industrimekanikerFredrick Bakken - NM GULL industrimekaniker


Da jeg fikk høre at jeg hadde vunnet Fylkesmesterskapet, ble jeg veldig glad. Og det første jeg begynte å tenke på etter det var å jobbe skikkelig og øve bra frem til NM. Deretter når det nærmet seg NM ble jeg veldig spent og nervøs, men jeg hadde kun et mål om å stille opp og gjøre mitt beste, og tenkte at det allerede er en prestasjon å ha kommet såpass langt som jeg har gjort... Når jeg fikk høre at jeg hadde vunnet ble jeg utrolig glad og litt overrasket. Det var veldig morsomt å få til det såpass bra.

 

 Maren%20Sørjoten%20DrevsjømoenMaren Sørjoten Drevsjømoen - NM sølv helsefagarbeider


Når jeg deltok i fylkesmesterskapet så var fokuset hele tiden at dette var for treningen sin skyld og ikke noe annet. Da vi fikk gull på fylkesmesterskapet i Hamar, ble vi for det første veldig glade, men fikk også da bekreftelsen på at vi skulle være med videre til Skien og konkurrere enda en gang i April. Da vi kom frem til Skien viste jeg og partneren min (Cecilie Eilertsen Olsen) veldig godt at her er det elever som allerede har vunnet fylkesmesterskapet, og her er det ganske høyt nivå. Vi var fortsatt veldig fokusert på at dette ikke var for konkurransen sin skyld, men for faglig utvikling og det å sette Trysil/Engerdal på kartet. Selv om jeg ikke skal lyve å si det at konkurranseinstinktet var skrudd på under hele reisen. Gleden var da naturligvis stor når vi fikk sølv under premieutdelingen. Turen var veldig fin og jeg vil også rette en stor takk til alle lærere som har vært involvert i dette. Spesielt til Kontaktlærer Kamilla Åsbø, May Britt Solbakken og Bjørg Bergsvendsen. Jeg tror også at læreren synes det var stas med en tur til Skien og Hamar, for uten dem så hadde vi ikke kunne deltatt.
Det at jeg ble med på NM har ikke bare ført til økt faglig kompetanse, men jeg har lært masse om meg selv. Jeg har lært at jeg tørr mye mer enn jeg selv tror, jeg har sett mange dyktige fagarbeidere som samfunnet kan glede seg til kommer ut i praksis, og jeg har kjent på det at hard og strukturert jobbing kan gi gode resulter. Jeg er kjempeglad for at jeg ble med og for at det finnes et sånt arrangement som setter fokuset på yrkesfagelever. Det er også noe samfunnet trenger.

 

Kristin%20KjølvangKristin Kjølvang - Hedmark fylkeskommune pedagogiske pris

 


Lærerne har trukket fram at hun har minimalt med travært, er presis og viser meget høy kompetanse. På mange områder presterer hun bedre enn man kan forvente. Hun jobber svært seriøst i alle fag, noe som resulterer i meget gode karakterer. Hun går ut fra vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag med et karaktersnitt på 5,9. I praktisk arbeid med barn viser Kristin også svært gode holdninger og ferdigheter. I tilbakemeldingene fra praksisplassene hun har vært på, påpekes det at hun er svært pliktoppfyllende og ansvarsbevisst, hun ser hva som bør gjøres og jobber sjølstendig. Hun er lett å be, hun tar veiledning til etterretning og forbedrer på den måten sin egen praksis. I kommunikasjon og samhandling med barna er hun svært dyktig, og hun har en egen evne til å motivere selv de mest umotiverte barna. Hun er ikke redd for nye utfordringer og utviser stor grad av kreativitet når hun planlegger og gjennomfører aktiviteter på praksisplassen. Dette var også noe hun fikk full uttelling for, da hun deltok i fylkesmesterskap og NM i barne- og ungdomsarbeiderfag, hvor hun sammen med medelev endte på henholdsvis 1. og 2. plass» heter det i begrunnelsen fra lærer Tone Sønstebø.
Kristin selv sier hun er både overrasket og stolt over å ha blitt nominert både av lærere og medelever og vunnet prisen. Hun er en jordnær jente med visjoner om hva hun vil jobbe med i framtiden: Hun vil utvikle et sted i Engerdal hvor hun skal ta imot elever som sliter!

 Mer informasjon

NB:  Åpne lenken i Google Chrome (internett explorer fungerer dårlig)

Se og hør ordførerer overrekke blomster og cd til elevene.

 

Sist oppdatert: 18.06.2018 13:07:35