Gutulia nasjonalpark fyller 50 år!

setra

​Gutulia

​2018 er godt i gang og sommeren er her, og i den forbindelse slippes programmet som viser at i løpet av juni t.o.m. august, kan du bli med å feire 50 års dagen til Gutulia nasjonalpark.

Startskuddet går allerede 11.juni. Da vil barnehagene i Engerdal ta turen til Blokkodden villmarksmuseum, der de får presentert fortellinger om seterliv med fokus på hva barna gjorde den tid det var setring i Gutulia.

18.juni reiser Engerdal voksenopplæringssenter inn i Gutulia nasjonalpark. Guide for dagen er tidligere vertskap ved Gutulisetra, Else Risbakken.

19.juni reiser hele Engerdal barne- og ungdomsskole inn til Gutulia for å markere dagen sammen med Statskog, Engerdal Fjellstyre og Engerdal kommune.
Denne dagen er vi så heldige å ha besøk av våre samarbeidspartnere (elever og lærere) fra vårt felles Erasmus skoleprosjekt, som har fokus på lokal natur, «ANEN – Active in Nature, Enjoying the Nature!».
De har bl.a. jobbet med å lage en guide-app for en av sine egne nasjonalparker. Vi håper å få innblikk i den som er laget for Gutulia denne dagen.

30.juni er det åpning av den tilrettelagte innfallsporten ved parkerings plassen i Gutulia.

Videre sju lørdager på rad gjennom sommeren ønsker vi velkommen til guidede turer på rundt 2 timer i nasjonalparken.
Oppmøte kl. 13.00 på Gutulisetra alle lørdager (eget opplegg den 18.8).
På setervollen serveres kaffe og biteti. Ingen påmelding eller betaling.

Du kan lese mer i vedlegget som heter «Gutulia nasjonalpark 50 år - Nasjonalparkbilag til Femund Engerdal magasin.pdf» og plakaten som ligger vedlagt.

Vi gleder oss og håper du blir med og feirer.
Velkommen inn!

Sist oppdatert: 06.06.2018 19:09:42