Grenseforum 2019 er i Trysil

samling foran ny flyplass
Trysil kommunestyre var på befaring på Scandinavian Mountains Airport i februar. Lokalpolitikerne bør også få med seg årets grenseforum 3. april, mener næringssjef Gro Svarstad.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

​Grensekomiteen setter fokus på grenseoverskridende virksomhet og grensehindre på årets grenseforum 3. april.

Grensekomiteen Hedmark - Dalarna inviterer næringsliv og politikere på seminar på Radisson Blu Resort Trysil onsdag 3. april. Påmeldingsfristen er 26. mars. Påmeldingsskjema til høyre.

Før lunsj

Scandinavian Mountains Airport får en del oppmerksomhet før lunsj. Det handler om kommersiell utvikling av flyplassen, transportbehov over grensa, leverandørutvikling og flyplassen som motor for vekst og utvikling. Trysil kommunes næringssjef skal snakke om identifiserte grensehindre. Mattilsynet skal orientere om regler for grensepassering med dyr og mat. Og det svenske skatteverket informerer om registrering av foretak i Sverige.

Etter lunsj

Mye handler om transport etter lunsj. Fokuset er på dagens og framtidas utfordringer for person- og varetransport over riksgrensa. Miljø, busselskap i begge land, taxi-avtalen mellom Norge og Sverige og tollbestemmelser for reisende er fire av temaene.

Seminaret begynner kl. 9.30 og varer til kl. 15.45. Du finner hele invitasjon med programmet til høyre

Tekst:  Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 15.03.2019 13:29:30