Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Gode tall for MS Fæmund II i 2018!

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) forsiden
MS Fæmund II på Femund

​Torsdag 21. februar ble det avholdt generalforsamling i AS Fæmund, og styret kunne legge frem positive tall og spennende planer for årets seilingssesong.


Nøkkeltall for 2018 er 8.147 passasjerer, noe som er en 18% økning fra 2017, og beste passasjertall siden 2010. Driftsinntekter økte til kr. 2.730.011, som er en 19% økning fra 2017. Dette ga et årsresultat på kr. 133.098, som er betydelig bedre enn året før, da økte lønnskostnader ved skifte av skipper, og investeringer i nytt bookingsystem og flerspråklig markedsmateriell førte til et underskudd.
”Vi ser nå fremover mot en spennende sesong, og har satt oss et spenstig mål på 8.750 passasjerer, og et hyggelig overskudd”, sier styreleder Jan Aage Røtnes.
MS Fæmund II starter seilingssesongen lørdag 8. juni, med Elgå som sørligste havn. Fra søndag 30. juni til søndag 11. august vil båten gå i forlenget rute, i et såkalt ”Mini-Cruise” mellom Elgå og Buvika på tirsdager, torsdager og søndager. I år legges det også opp til å ha en lokal guide om bord på denne ruten. Båten avslutter ordinær ruteseilas søndag 1. september, og har i tillegg noen spennende charterturer på planen.
De siste årene har AS Fæmund gjennomført flere spennende markedsaktiviteter og nyvinninger for å gjøre tradisjonsrike MS Fæmund II rustet til å møte fremtidens markeder. Ikke minst er det nå mye enklere for besøkende å bestille billetter til båtturen via hjemmesiden www.femund.no.

MS Fæmund II har med mobilplattformen til AiSpot fått laget en digital, interaktiv guide for alle som reiser eller planlegger å reise med båten. Guiden på mobiltelefonen gir automatisk informasjon når du ankommer de ulike havnene og attraksjonene i området. Den gir også tips til turer i området, oversikt over overnatting, attraksjoner, og hva som skjer. Dette er det samme systemet som Destinasjon Røros benytter, slik at det er tenkt helhetlig for regionen.

Det er også lagt stor vekt på servering av lokale matretter og et eget øl om bord, så en reise på vakre Femunden med historiske MS Fæmund II blir en hyggelig opplevelse på mange måter. Det arbeides nå med sommerens menyer, og det blir både spennende og god lokalmat om bord.

Vi legger vekt på å skape gode opplevelser om bord. Suksessen med ”ølsmakings cruise” fortsetter og kombinasjonspakker med utespillene Elden og Anna i Ødemarken er under planlegging i samarbeid med lokale overnattingssteder. Og kanskje får vi anledning til å holde bryllup om bord i år også?

Fakta om MS Fæmund II:
MS Fæmund II er rutebåten som i sommerhalvåret trafikkerer på Norges nest største innsjø, Femunden. Båten har gått i rute siden 1905. Men helt siden 1886 har det vært rutebåt på Femunden. På den tiden var det tømmersleping og godstrafikk som var trafikkgrunnlaget. I dag er det persontrafikk som fyller opp båten, og de fleste er fotturister og fiskere som skal inn i Femundsmarka nasjonalpark. Røa, Haugen og Revlingen er stoppestedene som tar deg inn i nasjonalparken. På andre siden av sjøen er "Verdensarven" Femundshytten en interessant holdeplass, og idylliske Buvika er igjen blitt en populær havn. Båtturen i seg selv er en storslagen naturopplevelse!For ytterligere informasjon kontakt:

Styreleder i AS Fæmund Jan Aage Røtnes
Tlf: 928 03 000
Epost: styreleder@femund.no

Sist oppdatert: 28.02.2019 08:27:00