Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

God sommer fra Oppvekst

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 10.07.2020 14:33:19 | Emneord (los) forsiden
Familie%20strand

​​Nå sommerstenger barnehagene og vi ønsker alle sammen en riktig god sommerferie. Her følger litt informasjon om oppstarten igjen i august.

​Tilvenning i barnehagen

Ved oppstarten i august er vi fortsatt på gult nivå og må forholde oss til reglene som gjelder for gult nivå. Så på grunn av smitteverntiltak blir tilvenningstiden noe annerledes i år. Barnehagene må organisere det slik at ikke for mange er på tilvenning samtidig, helst ikke mer enn to foreldre på en avdeling samtidig.

De som skal begynne i barnehagene i august, vil få velkomstbrev fra sin barnehage, med informasjon om blant oppstartsdato og klokkeslett.

Fra Udir's smittevernveileder om tilvenning i barnehage:
«Barnehagetilvenning kan gjennomføres normalt ved grønt nivå. Ved gult og rødt nivå må barnet og foresatte forholde seg til den kohorten barnet skal tilhøre, og tilvenningen skjer primært i barnets kohort. Foresatte kan være inne sammen med barnet og kohorten som barnet skal tilhøre. Foresatte bør holde en meters avstand til ansatte, andre foresatte og andres barn så langt det er mulig. Barn og foresatte kan få bli kjent med resten av barnehagen, men helst når de andre barna er ute.
Ved rødt nivå, bør kun et barn per kohort tilvennes om gangen.»
Alle ønskes lykke til med tilvenning i barnehagen.

Matpakker
Barnehagene fortsetter med matpakker til alle måltider så lenge vi er på gult nivå. Foresatte vil ikke bli fakturert for kost så lenge dette varer.

Skoleskyssen
Hvis smittesituasjonen er som nå i Engerdal når skolen starter opp igjen, vil skoleskyssen kunne ta med seg alle elever til skolen som normalt. Vi krysser fingrene for at smitten holder seg nede i Engerdal utover høsten.

Nivåinndeling av smitteverntiltak
FHI har utarbeidet en trafikklysmodell som viser hvilke smitteverntiltak barnehager og skoler skal følge. Det er den generelle smittesituasjonen i Norge som avgjør nivået som skal følges. Per i dag er vi på gult nivå. Her kan du se bilder av nivåinndelingene i barnehage og skole.

Sist oppdatert: 10.07.2020 16:24:07