Giverglede blant engerdølene til TV-aksjonen

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 21.10.2019 13:33:04 | Emneord (los) forsiden
Bøssebærer%20-%20Brage-Johan%20Fremming%20Karlsen

Bildet er av Brage-Johan Fremming Karlsen (11 år) som meldte seg frivillig som bøssebærer.

​For en giverglede blant engerdølene i år! Vi har totalt samlet inn kr. 115.578,- i forhold til fjorårets 96.589,-. Noe som gir et gjennomsnitt på kr. 89,87 pr innbygger - en økning på kr. 15,23 fra i fjor.

​Dette betyr at vi ble rangert som nummer 1 i Hedmark, og som nummer 19 i hele Norge (husk at dette er tall som kan endre seg hvis flere bidrag kommer inn). Vi har hatt en betydelig økning i bidrag fra næringslivet, noe som gir et godt utslag på totalen.

Klokken 23.40 søndag kveld var det klart at det var blitt samlet inn 220 millioner kroner over hele landet, ifølge TV-aksjonen.

– I dag har hele Norge åpnet både hjerter og lommebøker. Jeg er så takknemlig og rørt, sier Gry Larsen, generalsekretær i CARE.

Pengene fra årets aksjon går til kvinners rettigheter i ni land: Niger, Mali, Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. Årets slagord er «Nå er det hennes tur». Pengene som samles inn, skal gi 400.000 kvinner opplæring i å starte egen bedrift, spare og låne penger for å få egen inntekt. Kvinnene skal også gis opplæring i retten til å bestemme over egen kropp.

– Resultatet av TV-aksjonen vil bety enormt mye for hver eneste en av de kvinnene som nå får mulighet tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt, sier Larsen.

Årets TV-aksjon-komité i Engerdal vil takke bøssebærerne for en kjempejobb i forbindelse med innsamlingsdagen 20. oktober. Takk til alle som har gitt penger, både privatpersoner, næringslivet vårt, foreninger og kommunen. Det er godt å være engerdøl!

Sist oppdatert: 21.10.2019 13:40:20