Gamle gjerder skader viltet

Engerdal kommune oppfordrer alle som har gamle gjerder rundt gården og jordene som ikke er i bruk lenger til å fjerne disse da vilt som for eksempel rådyr fort kan hekte seg fast og ødelegge seg stygt.

Skade%20på%20rådyr%20etter%20møte%20med%20et%20gjerde
Senest nå sist uke fikk medlemmer av kommunens fallviltgruppe melding om et skadet rådyr, og etter ettersøk ble rådyrgeita funnet og avlivet da skadene var svært omfattende. Det var brudd i begge bakbena, og som en kan se fra bildene er det tydelig hva som har skjedd med rådyret. Geita hadde hektet seg fast i et gjerde.

Ofte er det snakk om gamle sauegjerder med en piggtråd øverst som gjør stygge skader på dyr som skulle være uheldige å hekte seg fast. Så om en har gamle gjerder stående som ikke er i bruk, vil kommunens viltmyndighet oppfordre alle de det gjelder til å fjerne disse.Skade%20på%20rådyr%20etter%20møte%20med%20gjerde

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:26:51