Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Feirer 200 år med historie

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) forsiden
Bente%20%20juli%202017

​Bente Kvile Buflod

​Helga 29.-30. juli fylles Blokkodden med liv når vi markerer at det er 200 år siden smeltevirksomheten startet.

Opprettelsen av smeltehytta på Drevsjø i 1817 la grunnlaget for grenda Drevsjø, og vi markerer 200-årsjubileet på Blokkodden villmarksmuseum.

Den to dager lange feiringen starter med at forkjørerne kommer til Blokkodden, og det blir aktiviteter ved kølbrennerkoia og mila, fiskeplassen og i de forskjellige koiene på museumsområdet, konsert og salg av mat. 

Norgesstien mellom Lomviken og Vurrusjøveien er gjort klar til bruk, og hestefølgets reise mot Blokkodden blir en markering av åpning av veien. De som ønsker å være med hestefølget til fots eller på sykkel er velkomne til det!

Forkjørere 1 (2).jpg 

Lørdag 29. juli:

12.00: Lasskjørerne reiser fra Lomviksgården
14.00: Lasskjørerne ankommer Blokkodden og etablerer seg ute på området sammen med Blokkoddens venner. Det blir liv, røre og aktiviteter. Lasskjørerne har med en utstilling om kølmilebygging og steker kolbuller.
18.00: Hyggekveld på festplassen. Det blir konsert med Bente Kvile Buflod og Steen Vidar Larsen og opptreden av Dalarne Femund Spelmannslag og salg av mat.

Steen Vidar.png 

Søndag 30. juli:

11.00: Vandring fra Blokkodden til Skrivergarden
12.00: Åpning av utstilling om Røros kopperverks virksomhet på Drevsjø og omvisning på Skrivergarden. Statskog spanderer kaffe og vafler.
14.00: Besøk på Lomviksgården på sørsiden av Flötningsjøen. Her bygges det kullmile hvor du kan være med og bygge, se og lære om denne tradisjonen. 

 

Sist oppdatert: 25.07.2017 18:32:41