Første fly lander på Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil 22. desember 2019

Flyfoto av flystripen

Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil, som ligger ved riksgrensen mellom Sälen og Trysil, åpner for trafikk den 22. desember 2019. BRA er det første flyselskapet som skal skape trafikk til nye Scandinavian Mountains Airport – Sälen Trysil.

Den privateide flyplassen skal betjene skidestinasjoner i både Sverige og Norge – deriblant Sälenfjellene, Trysil og Engerdal.
Første flyselskap er BRA som åpner linjer fra Stockholm/Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm og Växjö.
- Med BRA som det første flyselskapet til å trafikkere vår flyplass starter en ny epoke for hele vår region. Korte flyreiser og transfertid i kombinasjon med fantastiske naturopplevelser gir oss en førsteklasses posisjon i markedet.
- Å være først ute som flyselskap til en helt ny og unik flyplass som den i Sälen/Trysil blir virkelig spennende og jeg håper mange kommer til å se fordelen med å ta klima kompensert fly direkte til fjellet i stedet for timer i bil. Etterspørselen på flyreiser til den svenske fjellverdenen har økt de siste årene i vintersesong, derfor ser vi nå et stort potensiale i å fly fra flere steder i landet, direkte til Sälen/Trysil. Sier Ulrika Matsgård som er kommersiell sjef for BRA.
- Det er veldig gledelig at vi nå kan presentere de første linjene og det blir minst like morsomt og snart komme tilbake med de første utenlands linjene. Sluttforhandlinger pågår med flere store flyselskaper.

Billettsalget starter om kort til i de etablerte salgskanalene, sier Brett Weihart.

Korta fakta om Scandinavian Mountains Airport - Sälen/Trysil

Flyplassen ligger på grensen til Norge og er den første som bygges i Sverige på 20 år

Helt privateid av 33 foretak

Terminalbygningen har fire gater og inneholder bl.a. kafé, taxfreebutikk og shops

Skal forsyne regionen med internasjonale gjester

Transfertid til Engerdal er 1 time og 20 minutter

Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon.

Flyplasskoden til Scandinavian Mountains Airport er SCR

Pressekontakter Scandinavian Mountains Airport – Sälen Trysil