Engerdal kommune oppfyller kompetanseløftet og tilbyr kommunens innbyggere psykologtjeneste

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 23.01.2020 11:54:34 | Emneord (los) forsiden
Mental%20helse%20puslebrikker

​Fra 1. januar 2020 er kommunene lovpålagt å ha et psykologtilbud. Kommunen har forsøkt tradisjonell rekruttering 2 ganger i løpet av 2019, men har ikke fått noen søkere til stilling som kommunepsykolog.

​Vi har derfor gleden av å formidle at vi har inngått et samarbeid med Lifekeys AS som er en digital, nettbasert psykologtjeneste.

Tjenesten tilbyr autoriserte psykologer som alle er medlem i Norsk psykologforening. Bruker velger selv den psykolog som passer og man får konsultasjon innen 72 timer.

Henvisning skjer enten gjennom lege eller psykiatrisk sykepleier. Andre ansatte i helse og velferd kan også formidle kontakt til psykiatrisk sykepleier for henvisning. Man vil da motta en link til tjenesten og en verifiseringskode.

Alt du trenger er tilgang til internett, pc/Mac/Android eller smarttelefon.

Tjenesten fokuserer på lettere psykiske lidelser og plager relatert til angst, depresjon, prestasjonsvansker, endret livssituasjon, søvnvansker, stress, familiære problemer, avhengighet for å nevne noe.

Psykologen henviser videre til spesialisthelsetjeneste ved sammensatt problematikk.

Ledelsen i helse og velferd mener at innbyggerne i Engerdal kommune vil få et godt tilbud, lav terskel for samtale, god tilgjengelighet – brukeren kan sitte hjemme og få samtale i tidsrommet fra 08.00-20.00, det er kort ventetid, sikker lagring av opplysninger gjennom kryptert kommunikasjon og personopplysninger og taushetsplikt behandles i tråd med helsepersonell loven.

Ved spørsmål kan enhetsleder for helse og velferd Andi Cornelia Berndtsson eller virksomhetsleder for forebyggende rehabilitering Kine Vestad kontaktes.

Sist oppdatert: 23.01.2020 12:03:38