Engerdal kommune gratulerer Hylleraas Centre

molekyler

Under Engerdalsdagene 4. august 2017 åpner Engerdal kommune et kunstverk, laget av Peder Istad, i Baggroa til minne om Egil A. Hylleraas​. Derfor er det ekstra hyggelige å lese at hans arbeid med den moderne kvantefysikken, nå har fått sin renessanse ved at Hylleraas Centre ved Universitetet i Oslo er blitt tildelt 150 mill.

​Forskningsrådet gir til sammen 10 forskningsmiljøer status som Senter for fremragende forskning (SFF). Sentrene får til sammen 1,5 milliarder kroner over ti år for å drive forskning på internasjonalt toppnivå. Hylleraas Center skal gi viktige bidrag til forståelse av molekylenes biologi, kjemi og fysikk. Senteret vil utvikle nye beregningsmetoder som kan håndtere systemer med opp til millioner av atomer. Et mål er å forstå og kontrollere komplekse biologiske og kjemiske systemer under ekstreme forhold. Først nå er det teknisk mulig å sette opp avanserte eksperimenter som kan undersøke tilsvarende virkelige systemer andre steder i verden.

Engerdal kommune gratulerer og bedre timing med hans kunstverk i Baggroa kunne vi ikke ha fått.

Sist oppdatert: 23.03.2017 11:53:56