Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Engerdal kommune godkjent som aktør under merkevaren "Norges Nasjonalparker"

Nytt skilft for nasjonalparkkommunen

​Engerdal kommune har jobbet målbevisst over mange år nå med statusen som Nasjonalparkkommune. Innsatsen er verdsatt av mange og ble kronet med et synlig bevis ved månedsskiftet da vi ble godkjent av Miljødirektoratet til å ta i bruk den nye merkevaren «Norges Nasjonalparker»


Miljødirektoratet skriver følgende i godkjennelsesbrevet:


«Når Engerdal og Lierne kommuner som de første kommunene godkjennes som aktører under merkevaren, markerer det en milepæl i arbeidet med verdiskaping knyttet til nasjonalparkene og bedre vern av parkene. Det legger også til rette for et enda bedre samarbeid mellom kommunene, forvaltningsstyrene og besøkssentrene. Miljødirektoratet har store forventninger til det videre samarbeidet med nasjonalparkkommunene.»


Miljødirektoratet mener at Engerdal på en god måte har beskrevet hvordan kommunen vil arbeide for å oppfylle kriteriene for kunne bruke merkevaren. Miljødirektoratet har innvilget søknaden.
Som godkjent Nasjonalparkkommune etter nye kriterier, skal Engerdal kommune ta i bruk merkevaren og bidra til at nasjonalparkene blir mer gjenkjennelige og tilgjengelige. Godkjenningen gir Engerdal kommune rett til å ta i bruk merkevaren med tilhørende designmanual og retningslinjer i profileringen av kommunen.


Kriteriene skal vise hvordan kommunene arbeider med å nå målsetningene for merkevaren. En gang i hver kommunevalgperiode skal kommunene gjennomgå status for hvordan kommunene følger opp kriteriene. Miljødirektoratet vil komme tilbake til hvordan statusen skal rapporteres.
Den visuelle identiteten er bygget på konseptet portal. En portal er en inngangsport som også symboliserer overgangen mellom to dimensjoner; det kultiverte og det naturlige.


Natur har en viktig plass i den norske folkesjelen. Vi kjenner gleden av å bestige små og store fjell, oppleve stillhet og føle kraften fra det uberørte. Nasjonalparkene er det flotteste vi har av natur, og skal oppleves og bevares. Nasjonalparkene, alle verneområder, besøkssentrene og nasjonalparklandsbyene og - kommunene vil både være vertskap for opplevelser og vise omsorg for de besøkende og naturen. En ny og samlende visuell identitet åpner porten til nye opplevelser, senker terskelen for besøk og øker kunnskapen om naturen. Sammen tar vi vare på det aller fineste vi har.

Engerdal kommune takker for tilliten og gleder oss til det videre arbeidet!

Sist oppdatert: 11.06.2018 21:38:37