Engerdal kommune er berørt i en overgrepssak som har hatt oppslag i media den siste tiden

​Engerdal kommune har et operativt hjelpeapparat som skal ta seg av de som har behov for helsetjenester som følge av overgrepssaker. Engerdal kommune har en plan for helsemessig og sosial beredskap som er satt i funksjon. Det er nedsatt en egen gruppe som håndterer denne saken i regi av kommunen.

Det er viktig at alle som har behov for bistand varsler om dette. Varsel kan ringes inn på legevakttelefon – 116117.

For å sikre at kommunen håndterer sitt ansvar overfor innbyggere som har behov for helsehjelp på en riktig måte, har kommunen engasjert ekstern profesjonell kompetanse for rådgivning. Dette omfatter også juridisk kompetanse.

Kommunen har opprettet god dialog med politiet slik at de tiltak kommunen gjennomfører ikke skal innvirke på politiets etterforskning.

Opplysninger som har betydning for saken bør varsles direkte til politiet.

Kommunen vil vurdere tiltak basert på utviklingen i saken.

Sist oppdatert: 01.02.2019 14:50:22