Engerdal er nr 87 på kommunebarometeret for 2016

logo

Dette er en årlig rangering av alle kommuner, foretatt av Kommunal Rapport på basis av offentlig tilgjengelige data fra offisielle kilder. Første rangering ble publisert i 2010. Årets barometer er det sjuende i rekken, og inkluderer 126 ulike nøkkeltall innen 12 forskjellige kategorier.​

Engerdal er på 87. plass i Kommunebarometeret 2016 fra Kommunal Rapport.

Kommunen får en veldig god plassering på totaltabellen. I totaltabellen - men bare der -
justerer vi for økonomiske rammebetingelser. Totalt er profilen langt mer positiv enn normalen i Kommune-Norge.

Kommuner som havner i toppen av barometeret har generelt klart flere gode plasseringer enn andre, men det er ikke slik at enkelte kommuner er i toppen på alle områder, mens andre er helt i bunn. I snitt har en kommune like mange gode som svake plasseringer. Det er den totalt miksen som avgjør plasseringen.

En kommune som får en svak plassering har ikke nødvendigvis dårlige tjenester og er ikke et dårlig sted å bo. Poenget er at kommunen sannsynligvis har noe å lære av liknende kommuner som ligger i toppen av den samme tabellen.

Hvis vi ser bort fra kommunenes ulike økonomiske utgangspunkt, kommer Engerdal på en 66. plass.
Nøkkeltallene er litt bedre enn korrigert inntektsnivå skulle tilsi. Tabellen er oppdatert 3. september.
Kommunen har tre plasseringer helt i toppsjiktet, innen økonomi, kostnadsnivå og barnehage. I tillegg er det plass veldig nær Topp 100-lista innen helse.

Den svakeste plasseringen finner vi innen grunnskolen, der kommunen er ganske langt ned på tabellen. Barnevern og miljø og ressurser trekker også litt ned.

Hele rapporten finner du til høyre under mer informasjon.

Sist oppdatert: 22.03.2017 15:14:02