Engerdal er årets UKM kommune i Hedmark

Diplom%20årets%20ukm-%20kommune
​​Turneorganisasjonen for Hedmark har gitt prisen som årets UKM-kommune til Engerdal.

Juryens begrunnelse:

Det er nå 3 år siden Engerdal bestemte seg for å bryte ut av samarbeidsmønstringen og stå på egne bein.  Både Ralf Edstrøm og Erling Hyllvang  har jobbet aktivt i denne jobben, i tillegg til dyktig fagpersonell i kulissene. Både i 2013 og 2014 ble Engerdal tildelt prisen for årets turbokommune. Det første året var det på grunn av at dere torde å initiere egen mønstring. Dette ble en mønstring med ganske mange deltakere, noe ensformig i kunstnerisk bredde og lav gjennomsnittsalder. Året etter klorte dere kommunen fast til konseptet, og avanserte med workshops og overnatting, flere deltakere og stor stemning. Fylkesprodusent åpnet utstilling og fikk lokalprodusert honning med seg hjem. I år viste Engerdal at dette er en kommune med toppnivå, tuftet på de gode UKM-verdiene.  Gjennomsnittsalderen har økt, kvalitet på både arrangement og nivå på deltakere har høynet seg, og dette er en mønstring Hedmark virkelig kan være stolte av!

Lille Engerdal hadde i år 3 litteraturinnslag, et egenprodusert dataspill, 2 filmer, foto, maleri, band og munnharpe representert på sin mønstring, for å nevne noe.

Ungdomsrådet er arrangør og konferansierer, og dere har laget en mønstring som sitter godt forankret i lokalsamfunnet.  Engerdal er uredd og kompetent - en spennende kommune!

Vi trekker fram Jan Inge Knutsen, som i fjor var med KUA (kreative unge arrangører). Han går folkehøyskole i Trøndelag i år, men var hjemme og styrte lyd på egen lokalmønstring. Sina Joten Søndmør startet forsiktig og sjenert for to år siden, torde ikke å heve blikket fra scenen en eneste gang. I fjor kom hun til fylkesmønstring og sang med husband der, og i år stilte hun på lokalmønstring med eget jenteband som gikk videre til fylkesmønstring. Spenneden! Maria Helene Granli Kvam var i Trondheim på landsfinalen i fjor med sin novelle. I år var det 3 litteraturinnslag på lokalmønstringa deres - det er klart at ungdommelig engasjement har ringvirkninger.

Avslutningsvis nevner vi Annette Skogheim Lillestu også medlem i KUA, og Hedmarks URG-representant (ung ressursgruppe). Hun var med å starte Engerdal opp for 3 år siden og har vært der siden. Hun snakket om dette i kulturnytt på P2, og har vært til stor inspirasjon for fylkesprodusent med sine holdninger og verdier. Hun er en fantastisk lagspiller, en god ambassadør for Engerdal og for UKM Hedmark.

Vi gratulerer og er stolte over vår ungdom i Engerdal!

Sist oppdatert: 26.02.2016 13:57:37