Engerdal blir større!

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Emneord (los) forsiden
Fylkesordfører%20og%20varaordførere

​Fylkesordfører Dag Rønning, varaordfører Leif Vingelen og varaordfører Tor Erik Skramstad er svært fornøyd med avtalen som nå er inngått og feiret med lunsj i dag.

​I dag, etter lang tids arbeid og forhandlinger mellom Engerdal kommune, Tolga kommune, Trysil kommune og Røros kommune ble intensjonsavtaler underskrevet som legger ytterligere areal til Engerdal kommune.

​Dette gjelder Langsjøvolden gård i Tolga kommune, de deler av Femundsmarka Nasjonalpark som i dag ligger i Røros kommune, Engerneset og tilhørende areal i Trysil kommune og Sølen landskapsvernområde med areal sør for Mistra ned til Åkrestrømmen i Rendalen kommune.

- Dette gjør Engerdal arealmessig enda større, men det tilflyter også viktige ressurser og en del nye innbyggere med de spennendeutfordringer dette gir, sier en fornøyd ordfører Lars Erik Hyllvang.

De respektive kommunestyrene skal gjøre likelydende vedtak innen juni, 2016, slik Kommunalminister Jan Tore Sanner har bestemt i tidsplanen for kommunereformen.

Avtaler.JPGEngerneset.JPG
​Her er alle avtalene samlet i underskrevet stand.​Formannskapsmedlem Liv Johanne Næsheim med «tumman upp» for innlemming av Engernesingene i Engerdal kommune.

Langsjøvolden.JPG
​Ordfører og varaordfører i Engerdal foran innkjøringen til Langsjøvolden gård som nå innlemmes i Engerdal.

Sist oppdatert: 04.04.2016 10:00:12