Engerdal Torg - fremdriftsplan

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Emneord (los) forsiden
Engerdal%20torg

Som sikkert mange har fått med seg har Engerdal kommune kjøpt Engerdalsveien 1789 fra Engerdal Elektro AS. Overtakelse er 1. mars 2019. Engerdal Elektro AS overtar fra samme dato Åsveien 6 fra kommunen og flytter hele sin virksomhet dit.

​De gamle lokalene til Engerdal Elektro AS vil være kommunale fra 1. april 2019. De eksisterende utleieforhold i bygget videreføres. Det er viktig å fylle bygget med aktivitet så raskt som mulig (næringsvirksomhet, møteplass/kafé, treningsmuligheter etc. er ting som har vært diskutert). For å være med i denne prosessen er det opprettet en referansegruppe.

Referansegruppa består av disse personene:

• Olav Sande Engerdal, Pensjonistforeningen
  • Nora Hattrem, Engerdal Ungdomsråd
  • Bente Sæther, Engerdal Samfunnshus og velforening
  • Ingunn Sømåen, Engerdal Frivilligsentral
  • Mia Faldmo, Destinasjon Femund og Engerdal
  • Ove Andreassen, Engerdal kommune

Ordfører, rådmann og enhetsleder plan og teknikk tiltrer gruppa etter behov og ønske.

I tilknytning til Engerdalsveien 1789 har kommunestyret vedtatt at det skal legges til rette for å bygge leiligheter på en tilmålt del av tomta. Kommunen ønsker å gi private utbyggere mulighet til å bygge minimum 4 leiligheter, maksimum 7 utleieleiligheter som kommunen skal ha en tildelingsavtale på. I tillegg kan utbygger på eget initiativ bygge flere leiligheter for utleie eller salg. Leilighetene skal ha ulik større med både 2 og 3 soverom.

Kommunen vil vurdere tilbydere opp mot leiepris pr. leilighet, hvordan bygget blir tilpasset omgivelsene, leilighetenes planløsning og funksjon og løsning for utomhus områder inkl. parkering.

Det er satt krav til utbygger om at leilighetene skal ha universell utforming, med heis og tilgang mellom nytt og eksisterende bygg.

Tilbudsinnbydelse vil bli kunngjort i løpet av mars. Før sommerferien håper man å kunne signere intensjonsavtale. Utbygger vil så få noe tid for å selge/leie ut leiligheter før endelig avtale signeres en gang utpå høsten. Oppstart prosjektering/bygging ser man for seg starter vår/sommer 2020.

Siden det vil være en tildelingsavtale vil det ikke bli noe tradisjonelt anbud men være en tilbudsinnbydelse som kunngjøres.

Sist oppdatert: 07.03.2019 12:03:48