Eldrefaglig konferanse i Engerdal ble en suksess

Deltakere

​​Eldrefaglig konferanse 2019 i Engerdal samfunnshus trakk 128 personer Fredag 22.mars.  Denne konferansen er et samarbeid mellom pensjonistforeningene i Trysil og Engerdal samt eldrerådene i de to kommunene.

Se bilder som Odd Gisle Heggeriset har tatt nederst i artikkelen.​

Temaet var «folkehelse med særlig tanke på eldre».
Konferansier var Olav Sande.
Varaordfører i Engerdal Tor Erik Skramstad sto for åpningen, og han sa blant annet i sin tale:
«Jeg mener at den viktigste oppgaven, vi som enkeltpersoner og grupper, er å være inkluderende.
Vi har ikke råd til at unge eller gamle, ikke får være med i fellesskapet.
Og bidra til at alle blir med i fellesskapet er det viktigeste oppgaven vi kan gjøre, for vår felles styrking av folkehelsen.»

Koret Gode minner og lett spill fra Engerdal sang deretter to sanger som fikk smilet frem på alle i salen da de fremførte «stakkar store sterke karer».

Dagen høydepunkt var Audun Myskja, overlege fra senteret for livshjelp.
Han skapte latter og engasjement, og fortalte om sine erfaringer med arbeid for eldre på institusjon, og spesielt hvilken effekt musikk hadde.
Han fortalte om hvilke utfordringer som ligger foran oss, og hva tips til hva man selv kunne gjøre for å forlenge livet.

Til lunsj ble det servert nydelig gryterett med ris og salat, og kaffe og kake til dessert.

Anders Lillebo startet opp igjen etter pausen med viser på både Irsk, Svensk og Norsk .

Informasjon om folkehelsearbeid i Engerdal og Trysil Kommune, var det Ingunn Sømoen, Hege Finneid ( Engerdal) og Barbara Koller ( Trysil) som sto for for. De kunne fortelle at det jobbes mye med folkehelse. Frivillighetsentralen har for eksempel gågrupper ute i grendene, temadager, avholder kurs, stolpejakten, bingo osv. De prøver også å samle frivillige som kan hjelpe de som behøver med alt fra snømåking til kjøring til/fra legen, butikken osv. Og ønsker du å bli besøksvenn så nøl ikke å ta kontakt med sentralen.

Trysilkoret Ungdom med glede dro så i gang med noen sanger blant annet « Karoline Kjøs» og « Mitt barndomsparadis».

Trine Lise Bjørnebye og Svein Andersen formidlet tilslutt betydningen av aktivitet og egentrening, hvor alle i salen måtte opp og være med å øve.

Takk til alle som bidro til at dette ble nok en suksess, neste år er det Trysil sin tur til arrangere konferansen.

Sist oppdatert: 27.03.2019 10:37:35