Earth Hour 2015. Er dere med?

Earth%20hout
​Earth Hour er en verdensomspennende klimakampanje som i år arrangeres for syvende gang i Norge. Årets Earth Hour går av stabelen lørdag 28. mars kl. 20.30 - 21.30. I kommunehuset Enger vil være mørklagt denne timen.
Vi i WWF er svært takknemlige for at dere som kommune har deItatt i Earth Hour tidligere år, og vi håper dere vil være med i år også. Ved å gå til www.earthhour.no og trykke på ”Bli med!” kan dere melde dere på årets markering.

Earth Hour 2014 ble en stor suksess. Hele 208 kommuner var påmeldt, mot 178 i fjor. Også antallet bedrifter, kirker og organisasjoner økte markant sammenlignet med foregående år.
Det var Earth Hour-arrangementer å besøke over hele landet. Konserter, historiefortelling i lyset fra peis og stearinlys, fakkelslalåm, stands og utstillinger var noe av det nordmenn kunne oppleve på Earth Hour-dagen og -kvelden i fjor.

Holmenkollen, Operaen i Oslo, Slottet, Nidarosdomen og moskeen på Grønland i Oslo var blant bygningene som slukket lysene i Norge – moskeen for aller første gang.
Ikonbygg over hele verden slukket også lysene i en time. Blant dem var pyramidene i Giza, operahuset i Sydney, Tower Bridge i London, verdens høyeste bygning: Burj Khalifa i Dubai, Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Wat Arun-tempelet i Bangkok, og Times Square i New York.
Som enkelte fremdeles kanskje tror, handler ikke Earth Hour om å spare strøm i en time. Earth Hour handler om å sende et symbolsk budskap til våre beslutningstakere om at mennesker verden over engasjerer seg for miljøet, og at vi alle er villige til å bidra til en felles klimadugnad.

Hva kan dere gjøre i forbindelse med Earth Hour?
·     Slukke lysene i eget bygg lørdag 28. mars, inkludert fasadebelysning.
·     Utfordre andre til å gjøre noe for klimaet gjennom presse og sosiale medier eksempelvis gjennom å utfordre andre kommuner til ordførerduell http://blogsno.panda.org/earthhour2015/2015/02/18/ordforere-duellerer-for-earth-hour/.
·     Informere og oppfordre egne ansatte og besøkende til å melde seg på kampanjen.
·     Legge ut informasjon om Earth Hour på egen hjemmeside og intranett.
·     Vise den offisielle Earth Hour 2015-filmen for ansatte og besøkende.

Last ned materiell
WWF tilbyr plakater, bannere og annet materiell som kan være nyttig verktøy før, under og etter kampanjen. For å spre kampanjen mest mulig kan dette materiellet printes ut og henges opp. Dette kan bidra til at enda flere deltar på Earth Hour. Materiellet er tilgjengelig på WWFs nettsider www.earthhour.no.
Sist oppdatert: 27.05.2015 15:29:00