Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Delta på luskampanjen

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) forsiden
logo%20folkehelseinstituttet
​​I disse dager med litt mildvær og sol, blomstrer vårfølelsen om kapp med lusa. I samarbeid med skolen som det allerede er en del tilfeller vil Engerdal Barne og ungdomsskole delta. Barnehagen oppfordres også til å delta på luskampanjen med felles sjekk av lus den 6-8 mars.

 Folkehelseinstituttet oppfordrer alle landets skoler og barnehager til å arrangere kampanjer mot hodelus i uke 10, fra 2. til 8. mars.

Hodelus er et stadig tilbakevendende problem i skoler og barnehager landet over, så oppfordringen og målet til organisasjonen Lusfri Norge er at samtlige av landets skoleelever og barnehagebarn skal undersøkes for hodelus i uke 10.

Lusesjekk hos barn og voksne
Organisasjonen Lusfri Norge arrangerer nasjonale, halvårlige aksjoner mot hodelus i uke 10 og 35. I tillegg til barnehagebarn og skoleelever, bør de ansatte og samtlige familiemedlemmer sjekkes for hodelus i aksjonsperioden. Dermed vil risikoen for gjensmitte og antall tilfeller av hodelus over tid reduseres kraftig.
Gre med lusekam
Hodelus oppdages ved å gre håret med en lusekam som kan kjøpes på apoteket. Det er viktig at man grer håret i hele dets lengde, og at man starter helt innerst ved hodebunnen. Folkehelseinstituttet anbefaler greing i vått hår.
Rask behandling
Dersom det oppdages hodelus, er det ikke nødvendig å holde barnet borte fra skolen, men behandling bør komme i gang raskest mulig. Hodelus er ikke farlig, men er plagsomt for den det rammer. Hodelus smitter ved hode‐tilhode‐kontakt og kan ramme alle, uavhengig av alder, hårtype osv.
Sjekk ofte
Forskning viser at det viktigste tiltaket for å redusere antall tilfeller av hodelus er å sjekke ofte. Utover aksjonsperioden bør barna gres minst én gang i måneden, gjerne hver uke.
 
 Så bli med på aksjonen og bidra til et lusefritt Norge.

Mer informasjon om kampanjen kan du lese her: informasjon fra folkeinstituttet

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:28:57