Branntips.no lanseres i dag 3. juni

Dame i brannuniform

​Midt-Hedmark brann- og redningsvesen (MHBR) IKS har inngått samarbeid og bruk av branntips.no. 101 brannvesen og 274 kommuner har foreløpig inngått dette viktige samarbeidet. Branntips.no er en nasjonal nettside der du kan melde fra til brannvesenet om bekymringsfulle forhold.

bekymringsmeldinger.

Selv om noen brannvesen har kommet lengre enn andre, har trolig de fleste et forbedringspotensial. Det er heller ikke tatt høyde for at innmelder av en bekymringsmelding gjerne forholder seg til flere brannvesen avhengig av om personen melder fra om forhold i nærmiljøet, hytteområde eller i forbindelse med besøk i andre kommuner. Det er opp til innmelder selv å forstå hvilket brannvesen bekymringsmeldingen skal sendes til, og deretter forholde seg til praksis for videre oppfølging hos det enkelte brannvesen. Dette er lite brukervennlig og kan i verste fall føre til at folk velger å ikke melde fra, eller at bekymringsmeldinger ikke blir håndtert.

Hvordan fungerer branntips.no?

Innmelderen av en bekymringsmelding går inn på branntips.no på PC, nettbrett eller mobil og; huker av for hvilken kommune bekymringen gjelder registrerer navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, relasjon til bekymringen, hva bekymringen dreier seg om, laster opp eventuelle bilder og trykker "send" mottar svarkvittering på at meldingen er sendt, inkludert kontaktinformasjon til det aktuelle brannvesenet.

Det aktuelle brannvesenet mottar en e-post til sitt postmottak, og videre oppfølging skjer i tråd med eksisterende praksis.

Hjelp oss å forebygge brann og takk for at du bryr deg!

Les mer i dokumentet til høyre om hva en bekymringsmelding er.

Med hilsen

Brannforebyggende avdeling