Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Beste passasjerantall siden 2010!

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) forsiden
Båten Fæmund II

​MS Fæmund II startet seilingssesongen lørdag 9. juni, med Elgå som sørligste havn. Fra 1. juli til 5. august gikk båten i et såkalt "Mini-Cruise" mellom Elgå og Buvika på tirsdager, torsdager og søndager.


Båten avslutter ordinær ruteseilas søndag 2. september, og har i tillegg noen spennende charterturer på planen. Det ligger an til et passasjerantall omkring årets mål på 8.000 passasjerer, noe som er bedre enn 2016 (7.350 passasjerer) og 2017 (6.911 passasjerer), og vi må tilbake til 2010 for å finne et høyere passasjerantall.

I sommer har naturligvis det fantastiske været bidratt til trafikk, og gjennom målrettet markedsføring og merkevarebygging både i Norge og utlandet, bl.a. Tyskland, er MS Fæmund II igjen blitt et populært reisemål. En seiling som har slått an er "Mini-Cruiset" mellom Elgå og Buvika. På denne ruten har det i sommer vært en lokal guide om bord, slik at passasjerene har fått bedre informasjon om historien og stedene langs sjøen.

Hedmark Trafikk kjørte i perioden 25. juni til 19. august en korresponderende rute med MS Fæmund II fra Hamar, Elverum og Trysil til Elgå, slik at passasjerer kunne komme med Mini-Cruiset, eller å reise med båten nordover til Femundsmarka, Fæmundshytten eller Røros. I juli kostet bussturen, uavhengig av distanse, kun kr. 10, og dette var et populært tiltak.

Det siste året har AS Fæmund gjennomført flere spennende markedsaktiviteter og nyvinninger for å gjøre tradisjonsrike MS Fæmund II rustet til å møte fremtidens markeder. Ikke minst blir det nå mye enklere for besøkende å bestille billetter til båtturen.

Det ble også gjort en betydelig investering i å oversette alt markedsføringsmateriell og rutetabellen til Engelsk og Tysk, noe som ble aktualisert av deltakelsen på International Grüne Woche i Berlin i januar. I juni hadde vi gleden av å ha med en gruppe utenlandske journalister på en dagstur med båten, noe som har medført hyggelig pressedekning i Sverige, Tyskland, Belgia og Nederland.

MS Fæmund II har med mobilplattformen til AiSpot fått laget en digital, interaktiv guide for alle som reiser eller planlegger å reise med båten. Guiden på mobiltelefonen gir automatisk informasjon når du ankommer de ulike havnene og attraksjonene i området. Den gir også tips til turer i området, oversikt over overnatting, attraksjoner, og hva som skjer. Dette er det samme systemet som Destinasjon Røros benytter, slik at vi har tenkt helhetlig.

Det er også lagt stor vekt på servering av lokale matretter og et eget øl om bord, så en reise på vakre Femunden med historiske MS Fæmund II blir en hyggelig opplevelse på mange måter. Det populære Rørosbrettet, med lokalmat fra Rørosområdet ble i høstsesongen supplert av lokalmat fra Femundmat i Engerdal.

Når seilingssesongen nå går mot slutten for i år vil styre og mannskap gjøre evaluering av sesongen, og starte arbeidet med neste års ruteplan, budsjett, serveringsopplegg, markedsføring og vedlikehold.

Mannskapet i år har totalt bestått av 7 personer, og vi har fått mange og gode tilbakemeldinger om service, hjelpsomhet og sikkerhet om bord.

 
Fakta om MS Fæmund II:
MS Fæmund II er rutebåten som i sommerhalvåret trafikkerer på Norges nest største innsjø, Femunden. Båten har gått i rute siden 1905. Men helt siden 1886 har det vært rutebåt på Femunden. På den tiden var det tømmersleping og godstrafikk som var trafikkgrunnlaget. I dag er det persontrafikk som fyller opp båten, og de fleste er fotturister og fiskere som skal inn i Femundsmarka nasjonalpark. Røa, Haugen og Revlingen er stoppestedene som tar deg inn i nasjonalparken. På andre siden av sjøen er "Verdensarven" Femundshytten en interessant holdeplass, og idylliske Buvika er igjen blitt en populær havn. Båtturen i seg selv er en storslagen naturopplevelse!


For ytterligere informasjon kontakt:

Styreleder i AS Fæmund Jan Aage Røtnes
Tlf: 928 03 000
Epost: styreleder@femund.no

Sist oppdatert: 31.08.2018 08:11:32