Arbeidsrettet kurs for innvandrere – interkommunalt samarbeid

Kursdeltakere

​4 av kursdeltakerne - vi gratulerer!

​Engerdal og Trysil voksenopplæring har samarbeidet om et arbeidsrettet kurs for innvandrere. Kurspakka består av 5 ukers arbeidsteori i tillegg til arbeidspraksis gjennom en periode på totalt 6 måneder. Deltakerne har blitt fulgt opp av de respektive voksenopplæringene gjennom hele perioden.

Kurset er et resultat og en videreføring av prosjektet «Ut i arbeid» som Engerdal kommune fikk kommunale utviklingsmidler fra Imdi til å forprosjektere i 2017.
Gjennomført kurs for 3 deltakere fra Engerdal og 2 fra Trysil ble markert med bløtkake og Diplomutdeling i Trysil 30. januar.
Deltakerne har gjennomgått temaer om norsk arbeidsliv ved Trysil voksenopplæring. Våre deltakere fra Engerdal har videre hatt språk- og arbeidspraksis på Femund hytter og Joker Drevsjø. Deltakerne har med seg erfaring fra diverse arbeid fra sine hjemland og har gjort en god arbeidsinnsats på praksisplassene. De ønsker sterkt å komme i jobb så fort som mulig for å klare seg sjølv i Norge.

Vi gratulerer alle deltakerne som har gjort en flott innsats både på teorikurs og på arbeidsplassene. Deltakerne fra Engerdal, Hamid Jassar, Nzar Ahmed og Nobar Ibrahim har fått forlenget avtaler om språk og praksisplass, hvor de trives og gjør en god arbeidsinnsats.
Gjennom kursperioden har deltakerne lært mye om uformelle og formelle regler i norsk arbeidsliv, i tillegg til relevant «arbeidsspråk». På arbeidsplassene har de knyttet nye kontakter og bekjentskap i tillegg til å opparbeide erfaring fra det norske arbeidslivet. Arbeidserfaring fra Norge er nyttig og viktig å ha når man skal søke jobb i Norge.
Vi takker Femund Hytter og Joker for veldig godt samarbeid om språk - og arbeidsplasser.
Vi håper og tror at det arbeidsrettede kurset vil hjelpe våre deltakere på veien til å få varig jobb i Norge.

PS! Bildene er tatt fra avslutningen av kurset. Nobar Ibrahim var forhindret fra å delta denne dagen.

Marsipankake - jobb i sikte.jpg

Sist oppdatert: 06.02.2019 15:29:25