8.mai er Norges frigjøringsdag

Av: Åse Finneid | Emneord (los) forsiden
Norske flagg
​I år er det 75 år siden krigsutbruddet og 70 år siden krigens slutt i Norge, 8.mai 1945

I dag heiser vi flagget for å feire frigjøringsdagen. I år er det 75 år siden krigsutbruddet og 70 år siden krigens slutt i Norge,  8. mai, 1945. Det er også dagen vi hedrer våre veteraner og deres innsats for Norge. Vi hedrer våre veteraner både fra andre verdenskrig og de senere internasjonale operasjonene.

Engerdal har en historie vi er stolte av. Det var stor motstandsvilje i kommunen vår. Mange hjalp til mot okkupasjonsmakten. I særstilling står hendelsen på Lillerøåsen der Konrad Eriksson mistet livet. Å bringe forsyninger inn i Norge, hjelpe flyktninger over til Sverige, og motstand mot å innføre de forordninger okkupasjonsmakten vedtok, danner et bilde av et Engerdal som stod rakt under krigsårene.
Engerdal kommune planlegger i lag med ildsjeler kommunen vår har, en egen dag i løpet av sommeren/tidlig høst, hvor dette vil stå i fokus.

I dag heiser vi flagget for et fritt Norge!

Lars Erik Hyllvang
Ordfører