17. mai i Engerdal kommune

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 15.05.2020 08:56:57 | Emneord (los) forsiden
Norsk%20flagg

​I år blir det en annerledes feiring av nasjonaldagen, der de nasjonale smitteverntiltakene legger føringer hvor hvordan feiringa kan bli. Under kan du lese de nasjonale rammene som er satt for 17. mai-feiringa 2020, og hvilket program det legges opp til fra kommunens side.

​Hver grend beslutter selv om det blir noe arrangement i grenda, og annonserer evt. program selv. Kommunen har hatt to møter sammen med grendene og Hornmusikken i forkant av arrangeringen, for å få mer spesifikke retningslinjer for eget arrangement. Følg med på informasjonskanalene til din grend for denne informasjonen.

Nasjonale rammer og bestemmelser

• Barnetog slik vi kjenner dem, kan ikke gjennomføres
  • Korps og kor tillates. Musikantene må marsjere med 2 meters avstand i lengderetningen (mellom rekkene), mens 1 meter er tilstrekkelig skulder til skulder innad i rekkene
  • Flaggheising og kransenedleggelse kan gjennomføres, men kun med inntil 50 personer med minst en meters avstand
  • Offentlige fellesarrangementer: Skoler, idrettsanlegg og andre fellesarealer kan benyttes til arrangementer med maksimalt 50 deltakere og innenfor avstandskravet på minimum 1 meter, (50+1-anbefaling). Ansatte og annet personell som står for den praktiske gjennomføringen på offentlig sted, som kjøkkenpersonell, servitører, teknisk personell etc, regnes ikke som en del av arrangementet og er ikke en del av de omtalte 50 deltakerne
  • Private samlinger: For private arrangementer opprettholdes også anbefaling om kontaktreduksjon som sier minst 1 meter mellom personer som ikke er i samme husstand, og maksimalt 20 personer samlet i én gruppe (20+1-anbefaling)
  • Utendørs: Det anbefales primært utendørs arrangementer, både i privat og offentlig regi
  • Matservering/salg av mat kan foregå under forutsetning av tilgang på god og nødvendig håndvask eller hånddesinfeksjon. For øvrig må de generelle reglene for matservering som fremgår av Covid-19 forskriften overholdes

Også på 17. mai må vi overholde de enkle, men viktige smittevernreglene:

• Vi må fortsatt ha god hånd- og hostehygiene
  • Vi må holde minimum 1 meters avstand til hverandre
  • Syke må holde seg hjemme

Program fra Engerdal kommune

På grunn av ekstraordinære tider og at nasjonaldagen ikke kan feires som vanlig, har kommunen besluttet å lage et digitalt program. Dette vil bestå av flere forskjellige videoer, og vil bli publisert på kommunens hjemmeside rundt kl. 9.00 den 17. mai. Videoene vil bestå av:

• Heising av flagget
  • Tale fra ordfører
  • Musikk ved Engerdal Hornmusikkforening, deriblant nasjonalsangen
  • Noen av barnehagene
  • Småtrinnet ved Ebus
  • Minigudstjeneste fra kirka (publiseres også på «Kjerkja mi» på facebook)
  • Enkelte av grendene har takket ja til å sende inn et digitalt bidrag. Vi har mottatt bidrag fra Elgå, Sømådal og Drevsjø

Vi takker for alle hyggelige innspill og bidrag i forbindelse med kommunens planlegging av 17. mai, og ønsker alle sammen en riktig fin dag.

Hilsen oss i den kommunale 17. mai-gruppa
Line Storsnes, ordfører
Sofia Brustad-Johnsen, samfunns- og organisasjonsutvikler
Ingunn Sømåen, Frivilligsentralen

Program fra Engerdal Hornmusikkforening

• Kl. 11.45 Spiller stående ved sørsiden av Engerdal Samf.hus. Tilhørere sitter i biler på asfaltparkeringen
  • Kl. 12.45 Spiller stående ved Engerdal Sykehjem. Her er det IKKE åpent for andre tilskuere enn de som tilhører sykehjemmet
  • Kl. 13.45 Spiller stående ved Fjellvang ("grustaket" på nedsiden, ved hallen). Tilhørere sitter i biler på grusparkeringen

Program fra Engerdal Motorhistoriske klubb

Engerdal Motorhistoriske klubb arrangerer 17. mai-tog med veteranbiler. Løpet er ment som et hyggelig alternativ til folketogene i grendene og det er ønske om at mange stiller opp langs løypa (jf. smittevernregler) for å se på og feire nasjonaldagen med flagg og hurrarop. Arrangementet er åpent for alle veterankjøretøyer, dvs. biler eller motorsykler som er eldre enn 30 år, og som klarer å holde en hastighet på 60-70 km/t. Oppmøte ved Røa i Hylleråsen kl 10.30. Avreise kl. 11.15. Turen vil gå gjennom Engerdal og til Drevsjø.

Kjørerute

• Kl. 10.30 Oppmøte ved Røa
  • Kl. 11.10 Avreise fra Røa
  • Kl. 11.30 Stopp i Engerdal – vi kjører inn bak bilene som står parkert ved samfunnshuset (nord for kirkegårdsgjerdet)
  • Kl. 11.45 Hornmusikken spiller – vi venter til de har spilt
  • Kl. 12.10 (ca) Avreise til Drevsjø
  • Kl. 12.35 Kortesje ved sykehjemmet. Kjører deretter opp til Fjellvang, der vi får anvist plass på nederste parkeringsplassen
    Lunsjpause mens vi venter på hornmusikken – ta med egen matpakke.
    Det vil IKKE være åpne toaletter i Fjellvang.
  • Kl. 13.45 Hornmusikken spiller ved Fjellvang, eget program for 17. mai.
    Etter at hornmusikken har spilt løser vi opp kortesjen (trer av).
Sist oppdatert: 15.05.2020 09:19:21