15.05.2014 - Søknadsfrist for bachelor i bygdeutvikling

Av: Åse Finneid | Emneord (los) forsiden
På Campus Trysil kan du nå ta bachelor i bygdeutvikling. Søknadsfrist er 15. mai.

​På Campus Trysil kan du nå ta bachelor i bygdeutvikling. Søknadsfrist er 15. mai.

Vårt bachelorstudium i bygdeutvikling er unikt i Norge og Skandinavia, opplyser Høgskulen for landbruk og bygdeutvkling (HLB) som tilbyr studiet via Campus Trysil. Studiet har mange potensielle bruksområder som:

• Entreprenørskap og nyskaping innenfor f.eks. landbruk, reiseliv og natur/kulturbaserte næringer
• Næringsutvikling i region- og distrikts-Norge
• Organisasjonsutvikling
• Utviklingsoppgaver innenfor offentlig forvaltning (lokal, kommunal, regional)
• Internasjonalt utviklingsarbeid (bl.a. bistandsarbeid)

Innhold

Gjennom bachelorstudiet i bygdeutvikling skal du lære å se med nye øyne på ressursene du har rundt deg; de menneskelige, de naturbaserte, de kulturelle, de sosiale og økonomiske. Du skal lære å ta i bruk ressursene på nye måter og bli aktiv utvikler og pådriver i forhold til egen livssituasjon og eget miljø. Studiet gir grunnleggende kunnskap om utviklingsarbeid og sosial, kulturell og økonomisk verdiskaping. De enkelte modulene i studiet kan tas separat, opplyser HLB.

Organisering

Studiene ved HLB er samlingsbaserte med korte, intensive samlinger på Campus Trysil mellom september og april/mail. Forelesningene er også tilgjengelige på podcast. Det gjør høgskolen tilgjengelig for studenter fra hele landet. Man kan bo hjemme mens man studerer. Studiene kan gjennomføres på heltid eller deltid i kombinasjon med jobb.

Priser

Prisene på de ulike modulene varierer - se Studiesenterets side til høyre. Alle studier er godkjente for lån/stipend i Lånekassen.

For mer informasjon om studiet, se linken:

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:27:22