Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
NATO

Droneflygning over NATO-øvelsen er forbudt

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 18.10.2018 08:24:02 | Emneord (los) forsiden, natoøvelse
drone

​​Politiet varsler store bøter for folk som blir tatt for å  fly med drone innenfor området for den store Nato-Øvelsen som starter neste uke. Det blir innført  flyforbud i store deler av Midt-Norge under øvelsen. Forbudet gjelder både droner og modellfly.

 

Luftfartstilsynet har opprettet til sammen 16 restriksjonsområder som i ulik grad vil være aktive under militærøvelsen Trident Juncture 2018. Hovedområdet for øvelsen strekker seg fra nordre del av Østlandet til Mørekysten og Trøndelag, og videre opp langs Helgeland til Bodø. Øvelsen skal avholdes i perioden 25. oktober 2018 – 7. november 2018.

Forskriften som oppretter restriksjonsområdene kan leses på lovdata. I restriksjonsområdene vil all flyging som ikke er en del av øvelsen, være forbudt. Forbudet retter seg mot all luftfart, både kommersiell og ikke-kommersiell luftfart, inkludert modellfly og luftfartøy som ikke har fører om bord (RPAS/droner). 

Forbudet gjelder ikke flyging i forbindelse med militær, ambulanse-, politi-, søk- og redningsoppdrag eller øvelser på slike oppdrag, samt flyginger etter Avtalen om det åpne luftrom (Open Skies-traktaten). Det er imidlertid en forutsetning at det for disse flygingene på forhånd er innhentet tillatelse fra NAOC (Luftforsvarets National Air Operations Centre).

Kart over område som viser flyforbud:

Restriksjonsområdet-TRJE18.jpg
       

Sist oppdatert: 18.10.2018 08:33:55