Engerdal satser på akuttmottak og ber om frivillig hjelp

I sitt møte den 9.3.22 fikk kommunestyret en orientering om situasjonen i Ukraina og en redegjørelse for bygningsmassen på Drevsjø. Kommunestyret sluttet seg deretter helt og fullt til at kommunedirektøren skal gjøre det som trengs for å klargjøre bygningsmassen på Drevsjø. Dette for å gjøre den beboelig for å ta imot akuttinnkvartering av flyktninger.

Fra venstre Ingunn Sømåen og Line Storsnes Engerdal kommune har kontinuerlig kontakt med UDI angående våre muligheter for å ta imot flyktninger. Vi har levert tilbud. Vi har pr. nå ingen konkret henvendelse om å ta imot flyktninger, men har fått signaler som tilsier at det kan bli aktuelt i løpet av kort tid.  Vi har signalisert at vi kan ta imot 100 flyktninger i løpet av kort tid, og at vi kan begynne å ta imot enkelte flyktninger umiddelbart.

  •  Vi har nylig drevet mottak i 30 år, og hele organisasjonen og storsamfunnet vårt har bred erfaring og kunnskap for å kunne ta imot flyktninger på en meget god måte. Dette er mennesker som er i krise, og kan ha store psykiske påkjenninger og traumer. De må ivaretas på en kompetent måte, sier ordfører Line Storsnes.

 

Ønsker hjelp fra våre innbyggere

Etter at mottaket ble avviklet i 2021 har kommunen nedskalert mottaket på Drevsjø. Vi bruker nå mye ressurser på å klargjøre bygningen på Drevsjø raskest mulig. I den forbindelse ønsker vi å rekke ei hånd ut til våre innbyggere, for å be om hjelp til inventar i boligene på mottaket.

Vi har et prekært behov for:

  • Madrasser og senger: først og fremst familiekøyer og køyesenger. Noen dobbeltsenger trengs også.
  • Sofaer: gjerne hjørnesofaer

Vi har også ganske raskt behov for:

  • Spisebord
  • Kjøkkenstoler
  • Garderobeskap

Ta kontakt med kommunen omgående hvis du har noe av dette å donere. Vi vil i første omgang bare ha beskjed om hva slags utstyr du/dere kan bistå med, så vil vi komme tilbake til det praktiske rundt levering av utstyret. Oppgi størrelse på madrasser/senger. DET ER VIKTIG AT UTSTYRET ER I GOD STAND.

Meld inn hva du har å bidra med til Frivilligsentralen v/Ingunn Sømåen på 47 97 30 20 eller til sentralbordet i Enger på 62 45 96 00 mellom kl. 09.00-15.00

Det kan også sendes sms og mail til Frivilligsentralen døgnet rundt; tlf. 47 97 30 20, mail: Ingunn Sømåen

I tillegg til disse tre prekære tingene, vil det også kjapt være behov for spisebord, kjøkkenstoler og garderobeskap, så hvis du har noe av dette meld gjerne inn.

Til toppen