Informasjonsside om flyktninger fra Ukraina og Engerdal akuttmottak

Engerdal kommune skal nå ta imot 200 ukrainske flyktninger.  Her vil vi samle aktuelt stoff i forhold til dette.

Vi håper alle våre innbygger hjelper til å ønske våre ukrainere hjertelig velkommen.

pixabay.com

Hvordan kan du bidra for Engerdal?

Nyheter:

For fjorten dager siden stod Aurora Søberg Nergaard (11 år), Mathea Søberg Nergaard (9 år) og Lea Ryen Storsveen (11 år) på Coop Marked i Søre Osen og solgte armbånd. Pengene hadde de bestemt skulle gå til de ukrainske flyktningene som skulle komme til mottaket på Drevsjø.

Det kommunale apparatet er i full sving med å klargjøre mottaket for å ta imot flyktninger, men vi er helt avhengig av dugnadshjelp fra dere innbyggere for å klare dette her. Vi har nå begynt å få en viss oversikt over arbeidsoppgaver, og vi trenger folk til følgende gjøremål i løpet av de første dagene og neste uke

I sitt møte den 9.3.22 fikk kommunestyret en orientering om situasjonen i Ukraina og en redegjørelse for bygningsmassen på Drevsjø. Kommunestyret sluttet seg deretter helt og fullt til at kommunedirektøren skal gjøre det som trengs for å klargjøre bygningsmassen på Drevsjø. Dette for å gjøre den beboelig for å ta imot akuttinnkvartering av flyktninger.

Engerdal kommune har inngått en avtale med UDI om å akutt innkvartere 200 flyktninger fra Ukraina. De første 100 flyktningene skal innkvarteres om 14 dager.

Etter at mottaket ble avviklet i 2021 har kommunen nedskalert mottaket på Drevsjø. Vi bruker nå mye ressurser på å klargjøre bygningen på Drevsjø raskest mulig. I den forbindelse ønsker vi å rekke ei hånd ut til våre innbyggere, for å be om hjelp til inventar i boligene på mottaket.