Koronasituasjon pr 16. desember 2021

Vi har 3 positive som får oppfølging i egen kommune og 1 tilfelle som mottar oppfølging i annen kommune.

Engerdal kommune forholder seg til vedtatte nasjonale regler så sant ikke noe annet  blir publisert spesifikt.  Disse  nasjonale reglene kan du lese  her.

 

VAKSINERING:

Innledningsvis ønsker vi å poengtere at Engerdal er blant de beste kommuner i landet når det gjelder antall fullvaksinerte. Av våre innbyggere har 97.1% fått 1. dose og 94.4% er fullvaksinerte med to doser.

Vi jobber også nå for å få satt oppfriskningsdose og alle innbyggere over 65 år skal nå ha blitt oppringt og fått tilbud om tid til vaksinering. Det innebærer at alle over 65 år skal ha fått en oppfriskningsdose før 23.12.

I gjeldende situasjon med økende smitte nasjonalt, har FHI og regjeringen besluttet at intervall mellom dose 2 og 3 er redusert ned til 4.5 måneder for alle over 45 år.

I tillegg er kommunen bedt om å prioritere ansatte i barnehager og skoler, i tillegg til helsepersonell. Men også i denne gruppen skal det gå minimum 20 uker fra siste dose i grunnvaksineringen før revaksinering med boosterdose.

Legetjenesten har lagt en plan for videre vaksinering. Vi kommer til å sette opp vaksinasjonsdager torsdag 6. og fredag 7.januar 2022, hvor det vil være åpent for drop-in i Fjellvang Samfunnshus på Drevsjø for alle som er klare for oppfriskningsdose. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette mandag 3.januar. Det gjelder alle over 45 år som er klare for dose 3, samt de som ønsker dose 1 og 2.

Gjennomgått koronainfeksjon regnes som en dose. Det vil si at dersom man har fått 2 doser og deretter har vært smittet – skal man ikke ha oppfriskningsdose. Helsemyndighetene mener at man da har tilstrekkelig immunitet.

Vi ønsker minne om at alle som skal møte til vaksinasjon skal benytte munnbind. I tillegg må man ringe og utsette time, dersom man har luftveissymptomer eller ikke er i form på vaksinasjonsdagen.

HURTIGTESTER:

Engerdal kommune mottar hurtigtester fra Statsforvalteren til videre utlevering. Vi følger Helsedirektoratets prioritering for utlevering av disse og dette kan du lese  her

Hurtigtester hentes på legetjenesten på Engerdal helse- og omsorgssenter.

REGISTRERING AV HURTIGTESTER:

Innbyggere kan nå enkelt registrere svar på egen hurtigtest i kommunens smittesporingsverktøy. På denne måten kan smittesporere få informasjon direkte i verktøyet for videre oppfølging positive tilfeller. Registrering skjer ved å logge inn på lenken med BankID  her

Til toppen