Grensene åpner natt til 6. oktober

FHI Regjeringen har bestemt at alle grenseoverganger til Norge skal åpnes samtidig ved midnatt, natt til 6. oktober.

Hva betyr dette for oss?

Reisende som kommer fra røde, mørkerøde, lilla og grå områder og som ikke har gyldig Koronasertifikat må teste seg ved grenseovergangen. Det blir gjort unntak i tilfeller der hvor det ikke er teststasjon på grenseovergangen eller at teststasjonen ikke er åpen. Da skal innreisende teste seg med en antigen hurtigtest ved en offentlig teststasjon innen 24 timer etter ankomst til Norge. Ved positiv antigen hurtigtest skal personen ta PCR-test innen et døgn. 

Alle som har testplikt, skal i karantene på egnet sted, i utgangspunktet i ti dager. Tester de negativt etter tre dager, kan de gå ut av karantenen. Alle fullvaksinerte slipper karantene og testing.

I Engerdal er det ikke egen teststasjon på grensen, men du kan ta kontakt med Engerdal helse- og omsorgssenter på tlf. 62 45 86 00 mellom klokken 08.00-11.00 og 13.00-15.00 (hverdager) for å avtale testing. Utover disse tidspunktene er det legevakt på tlf. 116 117 som gjelder. Teststasjon er Futveien 8, 2443 Drevsjø.

I Engerdal har vi to grenseoverganger: Fylkesvei 218 Drevsjø og Fylkesvei 221 Elgådalen. Det vil settes opp skilt med informasjon ved disse grenseovergangene.

Ved grensepassering må du ha med deg gyldig ID og Koronapass (EØS).

Til toppen