Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Status Bredbånd trinn 2

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 20.05.2020 09:45:09 | Emneord (los) bredband, forsiden
figur%20med%20nettkabel

Vi har nå vært gjennom en anbudsprosess for trinn 2 i bredbåndsprosjektet og fristen var 2.mai. Til vår overraskelse og skuffelse var det ingen tilbydere på konkurransen vår og vi har derfor ingen til å bygge ut bredbånd foreløpig. ​

Dette betyr at kommunen må ut med en ny anbudskonkurranse, slik at vi kan gi tilbydere en ny mulighet. Det er veldig beklagelig og det fører til forsinkelser for trinn 2, men det er utenfor kommunen sine hender, og ikke noe vi får løst med en gang.

Vi er i kommunikasjon med leverandører, og vi får tilbakemeldinger på at det antakeligvis ikke blir ren fiberutbygging til alle stedene innenfor trinn 2, men en blanding mellom mobiltelefoni løsning og fiberløsning, hvis tilbydere skal komme med et tilbud til oss.

 

Når det kommer til bredbåndsutbygging trinn 1 er Telenor i rute med å nå datoene som er forelagt. Videre er det viktig å huske på at selv om Telenor er utbygger, har de leid andre bedrifter til å utføre arbeidet. Det betyr at de som kommer hjem til dere, ikke har noe med forsinkelsene å gjøre og det er ikke deres skyld eller ansvar for at det er blitt forsinkelser. 

Sist oppdatert: 20.05.2020 09:46:31