Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Oppdatering om bredbåndutbyggingen i Engerdal

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 20.12.2018 08:47:47 | Emneord (los) forsiden
Nettverkstre

​Engerdal kommunes prosjektleder for bredbåndutbyggingen hadde prosjektmøter med Telenor mandag 17. desember. Telenors selgere har hatt kontakt med 93,8 % av husstandene utenfor de to kommersielle områdene Engerdal sentrum og Drevsjø, der Telenor tar utbyggingen på eget ansvar. Av de husstandene Telenor har kontakt med har 76 % bestilt, og noen er fortsatt i vurdering.

​Telenor har erfart noen utfordringer med adresselistene, som er en sammenstilling av adresser fra Statistisk Sentralbyrå og Engerdal kommune, og vi har derfor noen husstander som ikke er kontaktet. Vi gjør nå en gjennomgang av disse adressene, og Telenor tar en ny salgsrunde i andre halvdel av januar. Målet er selvfølgelig at 100 % av husstandene skal ha fått tilbud om bredbånd.

Det er fortsatt noen som er usikre på den egenandelen på kr 3.000 de skal betale til Engerdal kommune, og dette er en andel av den store investeringen som kommunene gjør i tillegg til tilskudd fra staten og Fylkeskommunen. Bredbåndprosjektet er et kostbart prosjekt, og husstandenes egenandel er et nødvendig bidrag. Egenandelen vil bli fakturet til de som bestiller bredbånd utenfor de kommersielle områdene mot slutten av 2019.

Det er også kommet spørsmål om bedrifter, og Telenor Bedrift vil kontakte relevante bedrifter i løpet av 1. kvartal 2019. Arbeidet med planlegging og anbud for Trinn 2 vil starte tidlig i 2019.

Prosjektet oppfordrer fortsatt husstander i Trinn 1 som ikke er i kontakt med Telenor om å kontakte kommunen på mailadressen bredband@engerdal.kommune.no

 

Sist oppdatert: 20.12.2018 09:07:11