Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Nå starter planleggingen av Engerdals bredbåndprosjekt, Trinn 2

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 09.10.2019 13:50:49 | Emneord (los) forsiden, bredband
figur%20med%20nettkabel

​Vi har fått fullfinansiert full utbygging av bredbåndsdekning i Engerdal!

​Nå når NKom, Hedmark Fylkeskommune og Engerdal kommune har sikret finansiering av de gjenværende områdene for utbygging i Engerdal, har det praktiske arbeidet startet.


Trinn 2, som av finansielle grunner ble delt på to tildelingsprosesser, omfatter fastboende husstander i områdene: Femundsenden, Flathagen/Femundsundet, Galten, Sølen, Sorken & omegn, Jonasvollen, Svukuriset, Elgå & omegn, Elgådalen & omegn, Småsjøvollen, Granberget, Snerta og Elvdalen. Til sammen utgjør dette 197 husstander.

For fastboende husstander i Sylen, Haugen, Femundshytta og Solli pågår det egen prosjektering sammen med Telenor.

Det arbeidet som gjøres nå er kvalitetssikring av adresser, slik at anbudsgrunnlaget blir så godt som mulig. For trinn 2 vil fortsatt kommunens næringsutvikler Jan Aage Røtnes være prosjektleder, og kommunens nyansatte samfunnsutvikler Sofia Brustad-Johnsen delta aktivt i prosjektet.

I bredbåndprosjektets trinn 1 har det vært lokale kontakter i de forskjellige grendene, og det er nå viktig at det utnevnes lokale kontakter for områdene i trinn 2. Noen av disse er identifisert, men prosjektledelsen vil gjerne komme i kontakt med flere som kan bistå. Det er lokalkunnskap, adressekunnskap, bindeledd mellom kunder og Telenor/prosjektledelsen, og praktisk bistand som er viktig. Kommunikasjonen mellom prosjektledelsen og bredbåndkontaktene foregår i stor grad på en egen, lukket Facebookgruppe.

Når det gjelder fremdriften i trinn 1 så er trekkingen av kabel i stamnettet nå på det nærmeste avsluttet, trekking av kabel inn til kundene er påbegynt, og deretter vil kunder bli kontaktet for installasjon. Fremdriftsplanen fra Telenor er at alle som har bestilt abonnement skal ha fått tilbud om installasjon før nyttår.

Det har vært noen utfordringer i forbindelse med bruk av felles stolper til fremføring av stamnettet, og det er antydet fra Telenor at dette kan medføre forsinkelse for enkelte kunder, men dette er ikke akseptert av kommunens prosjektledelse. Det avholdes statusmøter om dette de neste dagene, slik at vi får en bekreftelse i neste uke.


Kontakt:

Jan Aage Røtnes, Næringsutvikler Engerdal kommune, 92803000

Sist oppdatert: 09.10.2019 14:00:27