Vi har fått tilskudd til utstyr til aktiviteter på helse og omsorgssentret

Engerdal Frivilligsentral og Engerdal helse- og omsorgssenter søkte i vår på et tilskudd som Statsforvalteren i Innlandet lyste ut; Tilskudd til aktivitetstilbud. Vi var heldig og fikk tilslag på søknaden vår!

Ingunn Sømåen  Vi søkte om midler til å kjøpe inn et hjelpemiddel som heter Komp, og en treningssykkel med «tilbehør». Komp er kommunikasjonsverktøyet som lar pårørende sende bilder og ha videosamtaler med sine foreldre og besteforeldre. Her trengs ingen teknologiske kunnskaper for de eldre. Vi har kjøpt inn tre skjermer, en til hver avdeling – og de vil gå på rundgang blant beboerne. Disse skjermene er allerede i bruk hos noen av beboerne :)

Nå har vi også fått montert opp treningssykkelen, tv-skjermen og pc’en vi har fått kjøpt inn. Og i dag, 8. desember ble første testtur foretatt foran storskjermen med film fra Femundrittet i 2014. I løpet av 2022 vil det bli spilt inn lokale filmer fra kommunen, som vi kan bruke sammen med trimsykkelen. Dette vil bli gjort med utstyr vi også har fått penger til. Hvor fint blir det ikke å kunne sykle en tur opp på Veundåsen, eller gjennom Drevsjø sentrum for beboerne?

Vi takker Statsforvalteren så mye for tilskuddet, og gleder oss til å ta i bruk utstyret enda mer! :)

Til toppen