TV-aksjon 2022 i Engerdal – aktiviteter uke 42

TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge.

Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Med årets TV-aksjon skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.

TV-aksjonen Leger Uten Grenser skal gi medisinsk behandling til dem som trenger det mest. Sammen redder vi liv!

I Engerdal kommune er det stor aktivitet foran årets TV-aksjon og her følger en foreløpig oversikt over aktiviteter som skal foregå:

• Næringslivsstafett
    I løpet av uke 42 vil det bli avholdt en næringslivsstafett. Ta godt imot aksjonskomiteen når dem ringer eller kontakter deg denne uken :)

• Giverstafetten

Utdanningsforbundet Engerdal har startet en giverstafett og oppfordrer alle lag og foreninger i Engerdal til å gi bidrag til årets TV-aksjon. (se deres FB-side)

Barnehagene i kommunen vår holder innsamlingsaksjoner til inntekt for TV-aksjonen.

• Drevsjø barnehage og Engerdal barnehage baker boller og selger utenfor
    Joker på Drevsjø fredag 21. oktober kl. 10-12 og
    Coop Prix i Engerdal fredag 21. oktober ca. kl. 12.30 til 13.30/14 (til utsolgt)
    Det blir mulig å betale med vipps og kontanter.

EBUS har følgende planer:

• EBUS
    På EBUS jobber alle klassegruppene med undervisningsopplegg på Salaby med tema knyttet til årets TV-aksjon.

Torsdag 20. oktober kl. 12.00 blir det skoleløp med innsamling til TV-aksjonen for alle klassegruppene. Elevene vil i forkant samle seg sponsorer som gir en viss sum pr. runde. Så foresatte og slekt blir nok spurt om å være sponsorer i disse dager.
EBUS har opprettet en spleis/digital sparebøsse til dette.
Her finner dere EBUS sin spleis, for dere som ønsker å gi et bidrag til den SPLEIS EBUS

• Kafè på Nilstrøa
    Fredag 21. oktober kl. 11.00-12.30 blir det salg av vafler og kaffe på Nilstrøa (bemannet omsorgsbolig). Det er aktivitør og beboere som ordner med kaffe og vafler.
    Det er åpent for de som vil komme – både beboere, pårørende i omsorgsboliger og institusjon, samt venner, ansatte og andre interesserte..

• Musikalsk Dugnad i Drevsjø kirke
    Hornmusikken, Trekkspillklubben og Jørund Westgård skal ha en konsert i Drevsjø kirke lørdag 22. oktober kl. 13.00. Dette skjer i samarbeid med Engerdal kirkelige fellesråd som stiller personell og kirken til disposisjon uten kostnader. Linda Natalie Foss er konferansier og alle aktører stiller opp gratis til dugnaden. Frivillig inngangsbillett der pengene i sin helhet går til TV-aksjonen.

• Engerdal kommune kickstartet årets TV-aksjon 3.oktober med «Løp for livet – Engerdal» En sprøytestafett der sprøyta var innom både Drevsjø barnehage, småtrinnet på EBUS og endte opp i Engerdal sentrum der barn i Engerdal barnehage og Sømådal private familiebarnehage fikk vaksinert sine dukker og bamser. I sentrum ble det også arrangert en stafett med totalt 9 lag – med deltakere fra barnehagealder og til pensjonister. 70-80 personer deltok på dette arrangementet. Engerdal har opprettet en spleis og her kan du også inn og gi din støtte til årets TV-aksjon SPLEIS "Løp for livet - Engerdal" Spleisen er åpen frem til 22.oktober.

Vil  du gi bidrag kan du bruke QR-kode: