Er du «Årets unge bonde 2021»?

I forbindelse med kåringen «Årets unge bonde» - som i år arrangeres for 12. gang – er vi på jakt etter kandidater som representerer yrket sitt og kommunen sin på en flott måte. 

Vi ønsker å høre hvem i vår kommune som fortjener tittelen som «Årets unge bonde». Det er åpnet opp for å ta imot deres nominasjoner, og vi gleder oss masse til å høre hvem i vår kommune du mener fortjener å vinne! 

Nomineringsprosess: Vi ønsker gjerne å høre hvorfor akkurat din kandidat fortjener å komme videre i konkurransen, og hva som gjør denne bonden/bøndene til «årets unge bonde». Fortell oss gjerne om det skulle være måten gården drives på, eller om det er noe spesielt bonden/bøndene bidrar med i ditt lokalsamfunn. 

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge og Felleskjøpet Agri. Hensikten med kåringen er å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på produksjonen av norsk kvalitetsmat. Norge trenger flere bønder, og vi ønsker å vise frem noen av de aller dyktigeste unge bøndene.  Vi håper dette kan inspirere andre unge til å satse på et yrke innen produksjon av norske råvarer.   

Kriteriene for å bli Årets unge bonde er enkle: Bonden må være matprodusent, under 35 år, og et sunt forbilde. Rett og slett en person som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. Det er et pluss dersom kandidaten(e) engasjerer seg i lokalmiljøet, og vi leter spesielt etter innovative og fremtidsrettede unge bønder. Nytt av i år er også at man kan nominere kandidater som par. Det er jo gjerne slik at man er flere om å drive en gård. 

Kjenner du/dere noen som fortjener å bli Årets unge bonde vil vi gjerne høre fra deg! 

Link til Nominasjonsside   

Til toppen