Engerdal barnehage på harejakt

Fredag 23. september dro 9 av de eldste barna og 3 voksne opp til Gløtsjøen for å være med på harejakt. Der ble de møtt av Frode, Wenche og Arja. Litt grått, disig vær og noe regn på natterstid ga oss ikke de største forhåpningene, men vi gikk i vei og håpet på det beste.

Arja ble sluppet og startet letinga etter lukten av haren. I mens plukket noen bær og lekte med hjemmelagde børser. Det gikk ikke så altfor lang tid før vi skjønte at Arja hadde lukta av noe og plutselig så vi – i alle fall en del av oss – haren løpe på andre siden av myra vi sto ved. Arja var ikke så langt unna og etter litt loset hun i vei etter haren. Da be det artig å følge med på peileren hvor hunden var. Vi hørte henne godt også.  Dessverre gikk hunden i tap etter en liten stund og prøvde så godt hun kunne å finne igjen riktig fæl. Mens vi ventet ble det voksne og unger som ble harer og som vi skjøt på og skar opp. 

Tilbake ved hytta fikk vi være med Frode og flå en hare som hadde hengt noen dager. Spennende å se på og ta på harerumpa og ører. Lurte også på hvorfor det var kvister/gras i haren når den hang på veggen. Etterpå var det tid for lunsj og det ble pølser. Vi koste oss inne i hytta under maten. Avrundet måltidet med muffins og marshmallows.

Så var det tid for å ta turen hjem til barnehagen. 

Takk for en super dag på tur.

   
 

Til toppen