Elektronisk valgkort ved Stortings- og Sametingsvalget 2021

I år får de fleste velgerne i Engerdal valgkortet sitt digitalt. Velgere som har reservert seg mot digital kommunikasjon med det offentlige, får valgkortet på papir via brevpost som før. Dette gjelder også dere som ikke har benyttet ID-porten de siste 18 måneder.

Alle som mottar valgkortet digitalt får tilsendt en varsling om dette på SMS. Når du har fått denne SMS-en er valgkortet ditt tilgjengelig i din digitale postkasse.

Slik finner og bruker du ditt digitale valgkort.

Gå til den digitale postkassetjenesten du bruker: DigipostE-boks eller Altinn

Åpne valgkortet

Vis valgkortet ditt på mobilen til valgfunksjonæren når du skal avlegge din stemme

Hvorfor får jeg valgkort?

Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved valget. På valgkortet står det også hvilken valgkrets du tilhører og annen nyttig informasjon som det er lurt å lese før du går og stemmer. 

Det er ikke nødvendig ikke å vise frem valgkortet når du stemmer, men det er enklere og raskere for valgfunksjonærene å finne deg i manntallet dersom du gjør det.

Må jeg ha valgkortet for å stemme?

Nei, alt du trenger for å stemme er legitimasjon med fullt navn, fødselsdato og bilde. Husk at valgkortet ikke gjelder som legitimasjon.

Får alle digitalt valgkort?

Nei, noen får valgkortet tilsendt på papir. Dette gjelder personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene.

Til toppen