Åpen brannstasjon

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen Midt-Hedmark brann- og redningsvesen inviterer til åpen brannstasjon på Drevsjø, lørdag 24. september kl. 11-14.

Etter to år med pandemi er brannvesenet svært glade for at de igjen kan invitere små og store til åpen brannstasjon.

Åpen brannstasjon

Åpen brannstasjon arrangeres i uke 38 som en del av den nasjonale Brannvernuka. Tidspunktet er ikke tilfeldig. Høsten markerer inngangen til en tid på året da antall boligbranner vanligvis øker, blant annet som følge av økt strømforbruk og mer bruk av levende lys. På åpen brannstasjon får de minste lære om brannsikkerhet. Det blir konkurranse, enkel bevertning og forskjellige aktiviteter. Vi håper mange tar turen og er klare for storinnrykk, oppfordrer branninspektør Anders Øverby.

Øv for å være forberedt

Skoler og barnehager har krav på å gjennomføre brannøvelser. Hjemme har man ikke det samme kravet, derfor må man ta ansvar for dette selv. Årlige øvelser hjemme der man bor vil bidra til at alle i større grad vet hva de skal gjøre om ulykken først er ute.

Vi oppfordrer alle til å bruke Brannvernuka til å ha en brannøvelse hjemme. Det trenger ikke være så komplisert. Avtal møteplass og hvem som gjør hva i tilfelle brann. All erfaring viser at de som har øvd og er forberedt på dramatiske hendelser, takler dem best, avslutter Anders Øverby.

I pressemeldingen under finner du de 10 ladevettreglene og tips til brannøvelse hjemme.

Gå til pressemeldingen her. (PDF, 533 kB)

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen  

Til toppen