Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

I Femund Engerdal er det nå flere ferdige og påbegynte Universelt utformete anlegg

lavvo%20med%20mobi-%20mat%20-%20Langodden
​Her kommer en status og bilder på prosjektene fra oppdragsgiver Destinasjon Femund Engerdal

Langodden ved Langsjøen i Sømådal, dette er en perle av en plass og brukes som
utfluktssted både på dagsturer og overnattingsturer. Her er det kommet på plass en
universelt utformet lavvo, bålpanne og mobi mat ned til sjøen og stien dit stiller kravene for uu både når det gjelder underlag og bredde. Uu utedo, grus på leirplassen, benker og gruset
tursti (runde) tilknyttet leirplassen blir ferdigstilt i løpet av sommeren. Dette er allerede en populær plass og er brukt hele vinteren. Utgangspunktet for dette turmålet er Johnsgård Turistsenter, men stedet kan brukes av alle.

Mobimat%20Langodden%20-%20langoddenlavvo%20med%20mobi-%20mat%20-%20Langodden

Glen i Jyltingsmarka. Jyltingsmarka er et område som går for å være "mini Femundsmarka" og et eldorado for padlere og fiskere. Ved Glen er det nå en universelt utformet leirplass med båtslipp, brygge med personheis, gapahuk, bålplass, benker, fiskeplass og utedo. Glen er et godt utgangspunkt for å komme til flere sjøer i samme område uten å måtte forlate båten eller kanoen.

Fiskebrygge

Fra%20brygge%20mot%20gapahuk%20-%20Glen

Veg%20fra%20Gapahuk%20til%20fiskebrygge%20-%20Glen


Johnsgård Turistsenter og Destinasjon Femund Engerdal har
gått til anskaffelse av hver sin pioner multi. Båten til Destinasjon Femund Engerdal er finansiert av penger fra Sparebanken Hedmarks gavefond. Dette er en båt med plass
til rullestoler og nedfellbar baugport som gjør at den lett kan legge til land uansett landskap og vannstand. Denne gjør også at man kan trille eller gå rett inn på båten.

Så nå finnes to slike på destinasjonen til utleie og som kan brukes til å
frakte de med rullestol eller dårlige bein til ulike mål der eneste vei er sjøveien, men også til fisketurer og opplevelser på sjøen.

2%20Pioner%20Multier%20på%20Langsjøen


Blokkodden villmarksmuseum er et utendørs, kulturhistorisk museum med bygninger og gjenstander fra sørsamisk kultur, skogsarbeid, jordbruk, jakt og fiske. Museet ligger på et friluftsområde på Drevsjø, og gir et innblikk i hvordan menneskene har levd i Femundsmarka.
Blokkodden er straks universelt utformet (også forkortet til uu). Det er satt opp ei uu
fiskebrygge på fiskeplassen, på festplassen er det på plass platting og gapahuk. Dette er en plass som brukes til arrangementer o.l på Blokkodden og kan også brukes til grilling og sosialt samvær. Det har også kommet opp 2 wc`er begge universelt utformet, disse ligger ved festplassen og ved infohuset (inngang/parkering). Ved infohuset er en uu lavvo på plass.
Infotavlene på hele området er justert og tilpasset også rullestolbrukere.
Alle veiene gruses opp igjen og det er kloppet en ny turveg langs elva.

Lavvo%20Blokkodden


Bastalskoia, er en gammel koie ved Røafallene som nå er renovert og pusset opp. Den dekker kravene til universell utforming og skal leies ut for besøkende.
> Røafallene, ligger lengst sør i kommunen og består av totalt fem fosser med frie fall på 3-18 meter. Røafallene er skiltet fra Rv 26, og det ene utsiktspunktet og utedoen er universelt utformet og tilgjengelig.

Bjørnstadkoia, ved Gløtvola er en gammel skogskoie som er renovert og universelt
utformet. Det er vei inn som er farbar for rullestoler, men vi venter på finansiering til å gruse
opp flere veier her slik at turmulighetene blir større.


Gutulisetrene i Gutulia Nasjonalpark, her er det kommet opp brygger på begge sider av sjøen. Arbeidet med sti i reversibelt materiale (tre) fra brygga og opp til den ene setra og utedo er påbegynt. Vi er veldig glad for å kunne tilby våre gjester, uansett funksjonshemning tilgang til nasjonalpark!


Femund Engerdal Bredde Idrett, er et nyetablert idrettslag under Engerdal Sportsklubb som er dannet i regi av prosjektet. Idrettslaget har som formål å få flere ut i fysisk aktivitet gjennom friluftsliv og naturopplevelser. I sømådal har dette lykkes veldig, der de er ute og trimmer hver dag kl. 06.00 og 18.00.

Det er i tillegg 6 tiltak som det er søkt midler til og som er prioritert å få ferdig før prosjektet avsluttes. Dette er også anlegg som går på turveger, fiskeplasser og leirplasser, i tillegg er det en badeplass.
Alle disse anleggene tilrettelegges som følge av Destinasjon Femund Engerdals prosjekt Universell utforming i Femund Engerdal.

Vi ønsker ALLE velkommen til flotte opplevelser i vår storslåtte natur!!

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:36:35