Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Åpning av Blokkoddentrollets verden

IMG_0585
​Naturlig troll på Blokkodden
​Vi åpner et nytt tilbud for barn og barnefamilier i forbindelse med jubileumsarrangementet 6. juli

Klokka 16.30: Velkommen, omvisning i den nye trollparken                

 «Blokkoddentrollets verden»
Klokka 17.00: Vi går den nye stien langs elva opp mot festplassen.

IMG_0584

​Blokkodden villmarksmuseum ble åpnet 19 august 1984 og har hatt som formål å vise hvordan befolkningen har utnyttet naturen og ressursene rundt seg for å kunne bo og  livnære seg i   området.

Blokkodden  har gjennom disse 30 årene blitt et kjært museum og friområde/turområde.  Vi ønsker imidlertid  å bli et enda mer attraktivt  mål for barn og barnefamilier. Vi har derfor etablert «Blokkoddentrollets verden. Dette er en trollpark/eventyrskog der vi kan møte Blokkoddentrollet og alle dets kjente. I  trollhuset kan vi  følge Blokkoddentrollets reise fra Rørosvidda og ned til Blokkodden.  Vi får  et innblikk både i Røros kopperverks virksomhet i  nordre delene av kommunen vår, og vi møter også  en rekke  sagn- og eventyrfigurer og underlige vesener  fra området.

Ute kan barn i alle aldre lete etter Blokkoddentrollet i labyrinten, klatre, huske, ballansere  og lete etter fjellskogens mange  mystiske skapninger og vesener.

Blokkodden har også vært en del av  den store satsingen på universell utforming som de siste årene er gjennomført i Engerdal. Det er derfor etablert en ny flott tursti tilpasset rullestolbrukere, barnevogntrillere, rullatorbrukere  etc  fra velkomsthuset, gjennom eventyrskogen og  langs elva  opp mot Blokka. Det er etablert fiskeplass og rasteplass tilpasset  rullestolbrukere både ved elva og ute på selve odden ved festplassen. Her er det også bygd en stor gapahuk og satt opp handicaptoalett. 

I forbindelse med jubileumsarrangementet vil vi ha omvisning i trollparken. Vi vil gå den nye stien opp mot festplassen der det blir et flott kulturarrangement fra klokka 18.
Vi får  opptreden  av trekkspillklubben og leikaringen.
Sigrid Stubsveen og Anders Lillebo har begge  jobbet som guider på Blokkodden.  De er nå  etablert som kjente og dyktige folkemusikere  og vil gi sitt bidrag til jubileet.
Terje Husdal var med og opptrådte da Blokkodden ble åpnet. Mange var det som da gikk derfra nynnende på «Vi ska kåmmå i hau sommårnatta». Terje er tilbake sammen med sine medmusikere Tommy Berndtsson og Jo Ryen. 

Det blir salg av grillmat og vi vil få et tilbakeblikk på Blokkoddens oppstart og utvikling.
Det offisielle programmet slutter ca 20.30 men sommernatta er lang og lys og «Vi ska kåmmå i hau sommårnatta».

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:36:12