Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Kulturskolen

Engerdal kommunale musikkskole ble startet høsten 1996 og hadde kun tilbud innen musikkopplæring. Fra 01.01.2000 ble tilbudet utvidet og navnet ble endret til Engerdal kulturskole

 

Kulturskolen holder til i egne lokaler ved Engerdal barne- og ungdomsskole, og har i gjennomsnitt ca. 70 elever hvert skoleår. Kulturskolen har for tiden også undervisning i «Bua» ved flyktningmottaket på Drevsjø.

Fra høsten vil undervisningen foregå etter skoletid og i SFO-tid.
 
Kulturskolen gir et variert tilbud til ulike årstrinn; instrumentalopplæring for alle grunnskoleelever, musikklek for elever på 1.-2. trinn, dans/folkedans for elever på 1.-4.trinn, barnekor 3.-5. trinn, samspill (kulturskoleorkester) for alle kulturskoleelever fra 5. trinn, band/rockeband for elever fra 5. trinn og gitarundervisning for voksne.

Kulturskolen skal være et lokalt ressurssenter. Kulturskolen skal samarbeide med skole- og kultursektor og medvirke til å styrke kompetanse og kulturell utfoldelse i lokalsamfunnet. Det innebærer et forpliktende samarbeid med barnehager, grunnskoler, videregående skoler, det lokale kulturlivet og profesjonelle aktører innen kunst og kulturformidling. Derfor samarbeider vi blant annet med grunnskolen og gir undervisning på fele for alle elever på 3. trinn og kornett for alle elever på 4. trinn. Tradisjonsmusikk på fele og korpsbevegelsen står sterkt i Engerdal, og kulturskolen ønsker å bidra til rekruttering til disse miljøene. Kulturskolen er for tiden i dialog med grunnskolen om utvidet samarbeid. Engerdal kulturskole samarbeider også tett med mottaket på Drevsjø, og har gjennom dette etablert undervisningstilbud ved mottaket. 

Kulturskolen formål: Kulturskolen skal gi opplæring av høy faglig og pedagogisk kvalitet til alle barn og unge som ønsker det. Formålet med opplæringen er å lære, oppleve, skape og formidle kulturelle og kunstneriske uttrykk. Kulturskolen er en sentral del av den sammenhengende utdanningslinjen som kan kvalifisere elever med særlig interesse og motivasjon til opptak i høyere kunstfaglig utdanning. Opplæringa skal bidra til barn og unges danning, fremme respekt for andres kulturelle tilhørighet, bevisstgjøre egen identitet, bli kritisk reflekterende og utvikle egen livskompetanse.

Vidar Birk har vært rektor ved Kulturskolen siden høsten 2016.

 Kontakt oss

 Tjenestebeskrivelser

 Aktuelt

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 
Sist oppdatert: 27.04.2020 07:48:49