Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Turløyper

Femund – Engerdal er rene paradiset for turgåere. Terreng i særklasse, sier mange. Over hele kommunen kryr det av stier, seterveger og skogsbilveger som er lette å gå og gir varierte opplevelser. Andre ruter er mer krevende. Den høyeste toppen i Engerdal er Elgåhogna med 1460 meter.
 

Femundsmarka1De rolige fjellene som omgir dalene våre, gjør fotturene til en naturskjønn opplevelse. Fra Sølenstua kan du bestige mektige Sølenfjellet i Rendal kommune. I Femundsmarka er det mange DNT-merkede ruter. Kommer du med Fæmund II er både Revlingen, Haugen, Røa og Sylen fine steder å starte på fotturen inn i nasjonalparken.


Turkart for området kan kjøpes. Svukuriset er en betjent DNT-turisthytte som er åpen i påsken og om sommeren. Røvollen er ubetjent. Private tilbyr overnatting og mat i Elgå, Sylen, Valdalen og Haugen i Engerdal, Langen ved nordenden av Femund samt på svensk side av Grøvelsjøen. I marka fins det flere ljørbuer der du kan raste og overnatte. De er meget spartansk innredet (ildsted og sengebrisker) og utstyrt med bruksregler.

Området sørover fra Engerdal Østfjell er et flott turområde både sommer og vinter, med rolige vidder, sjøer, tjern og bekker og flere topper for de spreke. Du kan starte fra Engerdal Østfjell eller fra noen av setrene lenger sør. Se på kartet, så finner du helt sikkert en tur som passer for deg og dine, med eller uten fiskestang.

Turistinformasjonen har oppdatert informasjon om sykkelstier, rutetider osv så les mer ved å klikke på lenken til høyre.

 Relatert informasjon

Sist oppdatert: 08.04.2016 13:31:21