Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Momskompensasjon til frivillige lag og foreninger

penger
​Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,2 milliard kroner i momskompensasjon til frivillige lag og
organisasjoner i 2014.

​Det er viktig å merke seg at underledd skal søke via sitt sentralledd. I år vil derfor søknader fra underledd som kommer direkte til Lotteri- og stiftelsestilsynet bli avvist. Tidligere har de lagt disse til sentralleddet sin søknad, men det blir ikke gjort fra og med i år.

Erfaringer fra tidligere år viser at det finnes mange lag og organisasjoner som ikke søker om
momskompensasjon. Dette er ofte lokale eller regionale ledd under sentrale frivillige organisasjoner som for eksempel Norges Idrettsforbund (NIF), 4H Norge, Norges Musikkorpsforbund, Norges Røde Kors og Norges Jeger- og Fiskerforbund. Slike såkalte underledd skal sende inn søknad gjennom sentralleddet sitt.

Lotteri- og stiftelsestilsynet ønsker å nå ut til flere. Det finnes en del enkeltstående lag og organisasjoner som ikke søker, for eksempel organisasjoner som driver frivillig arbeid innenfor innvandrergrupper og andre lokale foreninger. Lotteri- og stiftelsestilsynet håper nå i år og nå ut til også disse gruppene / foreningene, og gjøre de oppmerksom på att også de kan søke.

For enkeltstående søkere er det minstegrenser. Etter den forenklede søknadsmodellen er minstegrensen 200 000 kroner i totale driftskostnader, mens minstegrensen etter dokumentert søknadsmodell er 14 000 kroner i søknadsberettigede merverdikostnader.
Underledd slipper å ta hensyn til minstegrensene fordi de vil inngå i søknaden fra sentralleddet.

Frist for å søke til Lotteri- og stiftelsestilsynet er 1. september 2014.
Sentralledd setter egne frister for innrapportering fra underleddene sine. Se den aktuelle organisasjonens nettsider, eller ta kontakt med sentralleddet for nærmere informasjon.

Er det noen som ønsker å søke, eller få mer informasjon om regelverket for momskompensasjon til frivillige organisasjoner, kan dere klikke dere inn på linken på høyre side.

Eller ta kontakt pr e-post postmottak@lottstift.no eller telefon 57 82 80 00

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:35:25