Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Ansatte i Engerdal , Trysil og Os Kommune er ferdigutdannet fagarbeidere med videreutdanning innen demens og alderspsykiatri

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 16.06.2017 13:31:48 | Emneord (los) forsiden, Sykehjem
alle studentene pent samlet

​13 fagarbeidere fra Helse og Omsorg i Trysil kommune, 2 fagarbeidere fra Engerdal og 1 fagarbeider fra OS har tatt 2. årig videreutdanning innen demens og alderspsykiatri. Det er Fagskolen Innlandet som har denne videreutdanningen. May- Britt Solbakken har vært så heldig å være lærer for denne engasjerte og kunnskapsrike gjengen.


Studentene er skjønt enige at de ikke kunne hatt en bedre lærer og veileder i disse to årene. May- Britt poengterte i sin tale til studentene at hun har lært mye av studentene.

May%20Britt%20SolbakkenDet å få fersk kunnskap fra deres praksis har også løftet henne. De har nå fått tittelen spesialfagarbeidere og det feiret de sammen onsdag 14.06.17 på Bar Trysil-Fladhagen.

Alle studentene har gjennomført forbedringsprosjekter på sin egen arbeidsplass. På Trysil Sykehjem har en gruppe fra Borgtun fått endret måltidsrytmen på avdeling for personer med demens og resten av sykehjemmet skal følge etter til høsten. Den andre gruppen på sykehjemmet i Trysil lagde et kartleggingsskjema som brukes i innkomstsamtaler for å kartlegge hva som er viktig for hver enkelt pasient. De gjennomførte individuelle- og gruppe aktiviteter for pasientene. Dette har ført til økt fokus på at det er viktig å leve hele livet og at aktiviteter er en del av hverdagen i 3. avdeling. På Hagebæk og Gamleveien hadde de fokus på fysisk aktivitet og avdelingen har fått økt kunnskap om dette. Brukerene har blitt sprekere etter prosjektet og de har fast treningsopplegg.

Ferdig%20utdannende%20fagarbeidere%20-%20glade%20studenter
Studentene er enige om at dette har vært 2 fantastiske år. De har blitt sammensveiset som gruppe og blitt godt kjent på disse årene. Fagskolen har betydd mye, studentene sier at de har fått økt kompetanse som vil komme pasientene til nytte i dag og i fremtiden. Denne gjengen er opptatt av gyllende øyeblikk og profesjonelle tjenester. De opplever at de er mer bevisste på sine handlinger og ser en større sammenheng i tjenestetilbudet.

Arbeidsgiver i Trysil, Engerdal og Os har vært pådriver for oppstart av videreutdanning sammen med Trysil Videregående skole. Dette har vært en suksess som fortsetter med en ny gruppe studenter til høsten. Det er 21 søkere til studiet og mange er rekruttert til å søke gjennom fram snakking av studiet på egen arbeidsplass.

Sist oppdatert: 16.06.2017 14:27:46