Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

To nye smittetilfeller av Covid-19 i Engerdal

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 07.09.2020 08:32:04 | Emneord (los) forsiden, corona
coronavirus-4914026_1920

​Kommunelege 2 Ida Bjørnstad Sheriff bekrefter at Engerdal kommune nå har to nye bekreftede tilfeller av Covid-19. De smittede er hjemmehørende i kommunen.

​Smitteoppsporing er gjennomført som resulterte i 13 personer i karantene. Alle er kontaktet og får nå videre oppfølging fra respektive helsetjenester.

Vi minner i den forbindelse om at avstandsregelen på 1 meter gjelder fortsatt, vask hender og hold dere hjemme ved luftveissymptomer.

Vi oppfordrer videre til at alle med symptomer tester seg. Ved legekontoret har vi opprettet et eget test-telt hvor de som har bestilt time til testing kan kjøre inn.

Vi anbefaler videre at arbeidstakere som krysser grensene blir testet regelmessig, dvs hver 14. dag. I tilfeller da arbeidsgiver ønsker/krever at dagpendlere fra Sverige som ikke er helsepersonell skal testes for Covid-19, skal arbeidsgiver dekke kostnaden.

For helsepersonell opprettholder vi testing av uke/dagpendlere fra Sverige inntil videre. Dagpendlere har karantene på fritiden, det betyr at de kun er i Norge for å arbeide. I arbeidstiden kan de dra på butikk/utføre nødvendige ærender dersom det er i tjenesteøyemed. Vi opprettholder bruk av munnbind ved pasientnær kontakt som tidligere.

Sist oppdatert: 07.09.2020 13:02:06